У Львові відбувся протест проти кампанії «Стоп мобілізації» журналіста Остапа Дроздова

У Львові відбувся протест проти кампанії «Стоп мобілізації» журналіста Остапа Дроздова

13 Серпня 2014
10092
13 Серпня 2014
17:25

У Львові відбувся протест проти кампанії «Стоп мобілізації» журналіста Остапа Дроздова

10092
У Львові відбувся протест проти кампанії «Стоп мобілізації» журналіста Остапа Дроздова
У Львові відбувся протест проти кампанії «Стоп мобілізації» журналіста Остапа Дроздова

Сьогодні, 13 серпня, біля обласної прокуратури у Львові відбулася акція протесту проти антимобілізаційної кампанії «Стоп мобілізації», ініційованої ведучим телеканалу ZIK Остапом Дроздовим. Про це повідомляє інформаційне агентство УНІАН.

 

Жителі міста пояснили акцію проти пана Дроздова обуренням з приводу його закликів не проводити мобілізаційною кампанії в Україні і назвали такі заяви антидержавницькими. Пікетувальники також подали звернення до прокуратури з вимогою «вжити невідкладних заходів для перевірки публічних висловлювань Остапа Дроздова від 24 липня 2014 року на відповідність Конституції України та Закону України «Про основи національної безпеки України» щодо забезпечення територіальної цілісності, суверенітету та національної безпеки України, а також наявності у таких діях складу кримінальних правопорушень, передбачених ст. 111 та ст. 114-1 Кримінального кодексу України».

 

За словами учасників акції, подібні висловлювання використовуються російськими ЗМІ з метою перешкоджання мобілізаційній підготовці в Україні та присвоєння їй негативного публічного контексту.

 

«Закликаючи бойкотувати часткову мобілізацію, ця особа публічно перешкоджає доукомплектуванню українського війська та успішному здійсненню антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях. Такі дії шкодять обороноздатності України та інформаційній безпеці - це державна зрада, кримінальне правопорушення, передбачене статтею 111 Кримінального кодексу України», - заявив активіст Данило Фернеза.

 

Він також зазначив, що будь-яке перешкоджання діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період є злочином, що передбачає відповідальність за ч.1 ст. 114 Кримінального кодексу України.

 

Нагадаємо, депутати Львівської облради заявили про свої наміри звернутися до СБУ у Львівській області з вимогою провести розслідування щодо ініціативи  Остапа Дроздова «Стоп мобілізації», яка, на їхню думку, «підриває авторитет армії та журналістів».

 

Натомість у прес-службі телеканалу ZIK наголошували, що журналіст виступає не за бойкот мобілізації, а за проведення якісної мобілізаційної кампанії із залученням кадрових силовиків, професійно підготованих кадрів та добровольців. Остап Дроздов неодноразово заявляв про те, що фрагменти з повідомлень на його сторінках в соцмережах часто вириваються з контексту та цитуються некоректно.

 

У повідомленнях на сторінці руху «Стоп мобілізації» у Facebook йшлося, що його ініціатори не закликають українців ігнорувати призов до армії, а виступають лише проти примусового залучення непідготовленого цивільного населення до повномасштабних військових дій. Наразі сторінка видалена з соціальної мережі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10092
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду