Російську документалістку Беату Бубинець не відпускає СБУ

Російську документалістку Беату Бубинець не відпускає СБУ

11 Серпня 2014
7319
11 Серпня 2014
15:24

Російську документалістку Беату Бубинець не відпускає СБУ

7319
Російську документалістку Беату Бубинець не відпускає СБУ
Російську документалістку Беату Бубинець не відпускає СБУ

Затримана 10 серпня на Луганщині російська режисерка документалістка Беата Бубинець має бути доправлена до офісу СБУ у Старобєльськ (Луганська область). Представники СБУ зауважують, що не можуть відпустити режисерку, оскільки її прізвище не зазначено в списках журналістів, акредитованих для роботи в зоні АТО. Про це з посиланням на її повідомлення у Facebook розповів міжнародний оглядач журналу «Новое время страны» Іван Яковина.

 

«Зараз із Беатою працюють співробітники СБУ, які дозволили їй зробити лише один дзвінок, щоби вона могла всіх заспокоїти. Її не відпускають з однієї причини - її немає в списках журналістів, акредитованих при АТО», - уточнив журналіст.

 

Також він додав, що Беату Бубинець мають везти до Старобєльска. «З нею все добре, вона жива-здорова, її ніхто не ображає», - сказав Іван Яковина.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», для акредитації в зоні АТО журналісти мають надіслати на електронну адресу СБУ скріншоти однієї сторінки паспорта, редакційного посвідчення, лист від редакції і контактний номер телефону особи, яка акредитується. Після перевірки даних, що триває один-два дні, журналіст отримує акредитацію, що зафіксовано в списках, які передають до штабу АТО.

 

Для отримання довгострокової акредитації - за умови перебування в Україні понад 90 днів - представники ЗМІ мають звертатися до Держкомтелерадіо.

 

Як писала «Детектор медіа», про затримання Беати Бубинець 10 серпня повідомила документалістка Марина Разбєжкіна. За її словами, її учениця відправила знайомому смс-повідомлення про те, що її арештовано. Згодом пані Разбєжкіна написала, що з затриманою документалісткою все гаразд, її звільнили, але відпустять тільки ранком 11 серпня через можливу небезпеку вночі. Як уточнив у коментарі ТК речник АТО Олексій Дмитрашківський, режисерку не затримали, а зупинили, щоби встановити її особу, позаяк на момент зустрічі з пані Бубинець вони не могли скористатися телефонним зв'язком.

 

Беата Бубинець - випускниця Школи документального кіно Марини Разбєжкіної. Веде документальні зйомки в Україні з часів Майдану. Вона є учасницею російського проекту «Реальность», до якого входять Андрій Кисєльов, Максим Пахомов, Олена Хорєва й українська документалістка Катерина Горностай. Як і митці Babylon'13, автори публікують короткометражні фільми в інтернеті. Зокрема, ознайомитися з ними можна було в спецрозділі lenta.doc на Lenta.Ru. Деякі з їхніх робіт увійшли до альманаху «Євромайдан. Чорновий монтаж» та оприлюднені в стрічці «Україна. Реальність».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7319
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду