Європейська мовна спілка допоможе Україні у створенні Суспільного мовлення

Європейська мовна спілка допоможе Україні у створенні Суспільного мовлення

1 Серпня 2014
9340
1 Серпня 2014
19:34

Європейська мовна спілка допоможе Україні у створенні Суспільного мовлення

9340
Європейська мовна спілка допоможе Україні у створенні Суспільного мовлення
Європейська мовна спілка допоможе Україні у створенні Суспільного мовлення

Європейська мовна спілка (EBU) відправила в Україну місію з метою допомогти в реалізації плану створення системи Суспільного мовлення. Про це повідомляє видання Mediasat.sifo.

 

У Європейській мовній спілці в рамках програми партнерства сформована робоча група, яка повинна надати допомогу Україні у проведенні процесу злиття державних національних теле-і радіокомпаній в єдину систему суспільного мовлення.

 

Старший консультант і колишній віце-президент EBU Борис Бергант і глава відділу зі зв'язків з членами EBU Девід Льюіс за підтримки Ради Європи та на запрошення генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) організували семінар для 20 провідних співробітників НТКУ, НРКУ, ДТРК «Культура» і студії «Укртелефільм».

 

Як повідомляє EBU, пан Бергант виклав основні кроки, які необхідно вжити для розробки стратегічного плану зі створення нового мовника, включаючи визначення бачення і місії, стратегічних цілей, формування програми та функціональної стратегії, а також внутрішньої організації. У свою чергу, пан Льюіс виступив з презентацією EBU і змалював основні цінності суспільного мовлення.

 

Злиття чотирьох згаданих вище компаній, а також 25 обласних і регіональних мовників в єдину систему суспільного телерадіомовлення України намічено на початок наступного року. В даний час регіональні мовники не мають ніякого зв'язку з Національною телекомпанією України (НТКУ) і Національною радіокомпанією України (НРКУ). У рамках реалізації програми допомоги Брис Бергант і Девід Льюіс відвідали Житомирську обласну телерадіокомпанію, в якій працює 231 співробітник під керівництвом генерального директора Василя Головецького.

 

Нагадаємо, НТКУ та НРКУ в даний час є членами EBU.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9340
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду