Львівські депутати хочуть скаржитися до СБУ на кампанію «Стоп мобілізації» журналіста ZIK Остапа Дроздова

Львівські депутати хочуть скаржитися до СБУ на кампанію «Стоп мобілізації» журналіста ZIK Остапа Дроздова

30 Липня 2014
11497
30 Липня 2014
12:58

Львівські депутати хочуть скаржитися до СБУ на кампанію «Стоп мобілізації» журналіста ZIK Остапа Дроздова

11497
ZIK заявляє, що Остап Дроздов не проти мобілізації як такої, а за якісну мобілізацію. А цитати журналіста перекручують російські ЗМІ
Львівські депутати хочуть скаржитися до СБУ на кампанію «Стоп мобілізації» журналіста ZIK Остапа Дроздова
Львівські депутати хочуть скаржитися до СБУ на кампанію «Стоп мобілізації» журналіста ZIK Остапа Дроздова

Депутати Львівської облради мають намір звернутися до Служби безпеки України у Львівській області з вимогою провести розслідування щодо діяльності журналіста, ведучого телеканалу ZIK та ініціатора руху «Стоп мобілізації» Остапа Дроздова. Про це повідомляє Zaxid.net.

 

Подібну заяву під час засідання комісії Львівської ОДА з питань сприяння підрозділам Збройних сил України у Львівській області оприлюднив депутат Ярослав Мудрий.

 

«Від нашої комісії ми напрацювали чорновик звернення до СБУ, бо це підриває авторитет армії, авторитет журналістів», - зазначив пан Мудрий. Він додав, що звернення поки що не направили до СБУ, але планують зробити це найближчим часом.

 

«Мені здається, що в першу чергу звернення має належати журналістам, бо якщо з подібними ініціативами будуть виступати депутати, нас звинуватять, що ми душимо свободу слова», - додав депутат облради Святослав Шеремета.

 

У прес-службі телеканалу ZIK натомість «Детектор медіа» повідомили, що Остап Дроздов виступає не за бойкот мобілізації як такої, а за проведення якісної мобілізаційної кампанії із залученням кадрових силовиків, професійно підготованих кадрів та добровольців. Ані телеканал ZIK, ані його автор Остап Дроздов ніколи не закликали до того, щоб ігнорувати призов до армії у важкий для країни час, стверджують на каналі.

 

За повідомленням прес-служби, фрагменти зі сторінок Остапа Дроздова в соцмережах часто цитуються некоректно, що дає російським ЗМІ поштовх до пропаганди бойкоту мобілізації в українську армію. Зокрема, перекручена цитата Остапа Дроздова на тему загальної мобілізації вже використовувалася в новинному сюжеті телеканалу «Россия 24».

 

«Спекуляція на тему мобілізації та патріотичних закликів йде тільки на руку Кремлю. Ані телеканал ZIK, ані його автор Остап Дроздов ніколи не закликали ігнорувати призову до армії у важкий для країни час. Теми, порушені у наших матеріалах, стосуються не бойкоту мобілізації як такої, а навпаки - проведення якісної мобілізаційної кампанії із залученням професійно підготовлених кадрових силовиків», - заявили в прес-службі ZIK.

 

Як зазначив сам Остап Дроздов, порушення ним теми загальної мобілізації було викликано численними зверненнями глядачів телеканалу ZIK з приводу несправедливої, на їхню думку, мобілізації, в ході якої цивільне населення «перетворюється на гарматне м'ясо».

 

У повідомленні на сторінці руху «Стоп мобілізації» у Facebook йдеться, що його ініціатори не закликають українців ігнорувати призов до армії, а виступають лише проти примусового залучення непідготовленого цивільного населення до повномасштабних військових дій.

 

«Ми вважаємо неприпустимим мобілізацію без впровадження військового стану та доки держава не здатна забезпечити своїх захисників амуніцією, питною водою, змінним одягом та елементарними побутовими умовами , - йдеться в повідомленні на сторінці «Стоп мобілізації» в соцмережі. - «Антитерористичну операцію» повинні здійснювати спеціальні підрозділи силових органів, навчені для цих цілей. Тому ми вимагаємо провести першочергову мобілізацію серед працівників силових та правоохоронних відомств, яких налічується понад 500 тисяч».

 

У прес-службі ZIK, у свою чергу, наголосили, що телеканал є співініціатором створення одного з центрів забезпечення української армії. «Саме у ці дні представники телеканалу перебувають у зоні АТО, де передають харчі та засоби захисту, придбані на кошти благодійників», - йдеться в повідомленні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11497
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду