УТР мовить 4 години англійською та 5 годин російською на добу

УТР мовить 4 години англійською та 5 годин російською на добу

26 Липня 2014
3485
26 Липня 2014
18:32

УТР мовить 4 години англійською та 5 годин російською на добу

3485
УТР мовить 4 години англійською та 5 годин російською на добу
УТР мовить 4 години англійською та 5 годин російською на добу

Сегмент іноземного мовлення Всесвітньої служби «Українське телебачення і радіомовлення» (УТР) зростатиме, набуваючи адресності. Про це «Детектор медіа» розповів заступник генерального директора цієї державної ТРК Володимир Земляний.

 

«УТР зараз мовить 4 години англійською та 5 год - російською мовами на добу», - сказав він.

 

Так, колишня україномовна програма  «Перспектива» виходить тепер російською мовою і присвячена проблемам Криму. Нагадаємо, 30-хвилинний проект в ефірі щовівторка о 20.00.За форматом, втор і ведуча «Перспективи» Валентина Лук`янець запрошує в ефір не лише політиків і державних чиновників, а й пересічних мешканців Криму. В одному з випусків програми брав участь глава Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров. Зокрема, він відзначив, що сьогодні українським мешканцям Криму «не вистачає повітря свободи».

 

Як писала «Детектор медіа», у червні Генеральним УТР став Михайло Шматов, змінивши на цій посаді Василя Юричка, який керував УТР 11 років.

 

Нагадаємо, влада хоче створити потужний канал українського іномовлення на базі УТР, «Банківське телебачення» (БТБ) та каналу «Перший Ukraine». Як розповів під час чату на «Детектор медіа» голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, пан Шматов уже підготував програму розбудови каналу іномовлення. «Тривають переговори стосовно об'єднання з БТБ і«Першим Ukraine». Стримує тільки одне: потрібно внести зміни до закону про СМ і вивести УТР із переліку тих, на базі яких має бути створено СМ. Ще одна проблема - фінансова. В цьому році УТР заплановано 23 млн грн фінансування, цього явно недостатньо для створення повноцінного іномовлення. Наприклад, фінансування РІА «Новости» без телепроекту - 83 млн доларів, ІТАР-ТАСС - 23 млн доларів», - сказав пан Наливайко.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3485
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду