Кремль почав тиск на захисників льотчиці, звинувачуваної у смерті російських журналістів

Кремль почав тиск на захисників льотчиці, звинувачуваної у смерті російських журналістів

15 Липня 2014
9424
15 Липня 2014
09:24

Кремль почав тиск на захисників льотчиці, звинувачуваної у смерті російських журналістів

9424
Кремль почав тиск на захисників льотчиці, звинувачуваної у смерті російських журналістів
Кремль почав тиск на захисників льотчиці, звинувачуваної у смерті російських журналістів

Віра Савченко, сестра Надії Савченко, яку утримують у СІЗО міста Воронежа за звинуваченням у смерті російських журналістів,  скасувала свою поїздку до Російської Федерації через загрозу можливого затримання. Про це передає 5 канал з посиланням на представників польського фонду «Відкритий діалог», який у співпраці з Міністерством закордонних справ України допоміг в забезпеченні контакту з адвокатом Марком Фейгіним, що зараз захищає українську льотчицю.

 

Дмитро Маньшин, слідчий у справі Надії Савченко в  РФ, повідомив про намір допитати сестру льотчиці, заявив консул України в РФ Геннадій Брескаленко. Прогнозуючи можливе затримання і тиск на сестру, сторона захисту рекомендувала Вірі Савченко утриматися від поїздки.

 

«Тиск на Віру Савченко - це лише перший етап у кампанії з нейтралізації захисту Надії, яку розпочала РФ. Найближчим часом ми очікуємо спроби дискредитації і тиску не тільки щодо близьких Надії, але також на адресу адвокатів, зокрема Марка Фейгіна, нашого Фонду та інших правозахисників», - заявив представник Фонду «Відкритий діалог» в Україні Андрій Вальчишин.

 

За даними правозахисників, кампанію з дискредитації захисту Надії Савченко курує радник Володимира Путіна Владислав Сурков, якого вважають організатором антиукраїнської кампанії в російських ЗМІ і  висвітлення бойових дій на Сході України зокрема.

 

Нагадаємо, міністерство закордонних справ України направило МЗС РФ ноту протесту у зв'язку з недопуском консула до української льотчиці Надії Савченко. Глава Адміністрації Президента Росії Сергій Іванов пообіцяв розібратися і забезпечити доступ консула до українки.

 

Нагадаємо, Марк Фейгін, адвокат Надії Савченко, заявив, що судити українську льотчицю в Росії не можуть, оскільки на територію сусідньої країни вона потрапила незаконно.

 

2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко, яка невідомо за яких обставин опинилась на території РФ, під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1»)  Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які нелегально перебували на території України і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.  Воронезький суд арештував Надію Савченко до 30 серпня включно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9424
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду