МЗС протестує проти недопуск консула до льотчиці, яку в Росії звинувачують у смерті журналістів

МЗС протестує проти недопуск консула до льотчиці, яку в Росії звинувачують у смерті журналістів

14 Липня 2014
8126
14 Липня 2014
19:59

МЗС протестує проти недопуск консула до льотчиці, яку в Росії звинувачують у смерті журналістів

8126
МЗС протестує проти недопуск консула до льотчиці, яку в Росії звинувачують у смерті журналістів
МЗС протестує проти недопуск консула до льотчиці, яку в Росії звинувачують у смерті журналістів

Міністерство закордонних справ України направило МЗС РФ ноту протесту у зв'язку з недопуском консула до української льотчиці Надії Савченко, яку у Росії звинувачують у загибелі журналістів російської ВДТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. Про це повідомляє інтернет-видання LB.ua з посиланням на прес-службу МЗС України.

 

«Міністерство закордонних справ України направило вербальну ноту зовнішньополітичному відомству Росії, в якій вказало на грубе порушення Російською Федерацією універсальних норм міжнародного права у сфері дотримання прав і свобод людини, міжнародно-правових зобов'язань відповідно до Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року і положень Консульської конвенції між Україною і Російською Федерацією від 1994 року», - йдеться у повідомленні.

 

Як наголошується, МЗС України вимагає від російської сторони невідкладно допустити українського консула до Надії Савченко.

 

За дорученням Президента України міністр закордонних справ Павло Клімкін провів чотиристоронню телефонну розмову з міністрами закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та Франції Лораном Фабіусом, а також Главою Адміністрації Президента Росії Сергієм Івановим.

 

Серед іншого, було піднято питання незаконного утримання українського пілота Надії Савченко у в'язниці російського міста Вороніж і безпідставної відмови допуску до неї українського консула.

 

Глава Адміністрації Президента Росії пообіцяв розібратися і забезпечити доступ консула до Надії Савченко.

 

«Закликаємо міжнародне співтовариство засудити систематичні протиправні дії Росії, спрямовані на порушення прав і свобод громадян України, а також посилити тиск на російську владу з метою безумовного звільнення і невідкладного повернення на Батьківщину Надії Савченко та інших громадян нашої держави, які незаконно перебувають на території РФ», - додали в прес-службі.

 

Нагадаємо, Марк Фейгін, адвокат Надії Савченко, яка утримується у СІЗО міста  Воронежа (Росія) за звинуваченням у загибелі журналістів каналу «Россия 1», заявив, що судити українську льотчицю в Росії не можуть, оскільки на територію сусідньої країни вона потрапила незаконно.

 

2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко, яка невідомо за яких обставин опинилась на території РФ, під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1»)  Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які нелегально перебували на території України і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.  Воронезький суд арештував Надію Савченко до 30 серпня включно.

 

Нагадаємо, українського консула також не допускають до звинувачуваного Росією у тероризмі українського режисера Олега Сенцова, що  перебуває у СІЗО у Москві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8126
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду