Лариса Кадочникова представила на Одеському кінофестивалі фільм про епоху  українського поетичного кіно

Лариса Кадочникова представила на Одеському кінофестивалі фільм про епоху українського поетичного кіно

14 Липня 2014
9534
14 Липня 2014
10:23

Лариса Кадочникова представила на Одеському кінофестивалі фільм про епоху українського поетичного кіно

9534
Лариса Кадочникова представила на Одеському кінофестивалі фільм про епоху  українського поетичного кіно
Лариса Кадочникова представила на Одеському кінофестивалі фільм про епоху  українського поетичного кіно

В рамках Одеського міжнародного кінофестивалю-2014 (ОМКФ) відбувся показ стрічки Дмитра Томашпольського і Лариси Кадочникової «Лариса Кадочникова. Автопортрет». Про це повідомляє кореспондент «Детектор медіа», що перебуває на ОМКФ.

 

Документальна стрічка «Лариса Кадочникова. Автопортрет» бере участь у Національній конкурсній програмі ОМКФ. На сцену у складі творчох групи вийшла співавтор і головна героїня стрічки. Дмитро Томашпольський на фестиваль ще не приїхав. 

 

Стрічка «Автопортрет» оповідає про життя відомої української актриси Лариси Кадочнікової, у послужному списку якої - ролі у стрічках Івана Миколайчука, Сергія Параджанова. Із кадрів хроніки постають ці ще молоді режисери -  сучасники  Лариси Кадочникової і епохи розквіту українського поетичного кіно. Кадри зі стрічок за участі актриси спонукають до їх перегляду та заохочують глядача переглядати й цінувати діаманти українського кіномистецтва.

 

Під час прем'єри глядачі з Одеси та інших міст висловили своє захоплення ролями Лариси Кадочникової. Однак свято мало не завершилося скандалом - представниця видання з Донеччини поцікавилася у Лариси Кадочникової, чому стрічка російською мовою  представлена в Національному конкурсі фестивалю. Опонували їй хором півзалу. Зокрема, слова попросив український кінорежисер Олесь Санін. Він нагадав про вклад Лариси Кадочникової в українське кіно, назвавши її «музою для багатьох художників». Однак і після його виступу донецька журналістка продовжувала емоційно відстоювати свою точку зору, тож показ довелося завершити. Зробили це при допомозі гучних оплесків і вигуків «Браво!».

 

Нагадаємо, виробництво стрічки здійснено  у 2013-му «Гагарін Медіа» коштом Державного агентства України з питань кіно.  Бюджет  фільму - 1, 5 млн грн.

 

У Києві прем'єра фільму відбулася 21 грудня минулого року.

 

Докладніше про фільм «Лариса Кадочникова. Автопортрет»  читайте у матеріалі з Одеси кінознавця, члена журі ФІПРЕСІ цьогорічного ОМКФ Оксани Волошенюк.

 

Нагадаємо, Одеський кінофестиваль продовжує свою роботу до 19 липня. У конкурсі 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю представлено 20 українських стрічок, сім із них - повнометражні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9534
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду