СБУ вилучила 3 тисячі примірників газети «Новороссия» в Чернігові

СБУ вилучила 3 тисячі примірників газети «Новороссия» в Чернігові

1 Липня 2014
8226

СБУ вилучила 3 тисячі примірників газети «Новороссия» в Чернігові

8226
СБУ вилучила 3 тисячі примірників газети «Новороссия» в Чернігові
СБУ вилучила 3 тисячі примірників газети «Новороссия» в Чернігові

27 червня Управління Служби безпеки України в Чернігівській області припинило поширення в Чернігові газети сепаратистського змісту «Новороссия», що містить заклики до вчинення посягань на територіальну цілісність і недоторканість України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

 

Співробітники УСБУ провели санкціонований обшук у помешканні 44-річного мешканця Чернігова, під час якого виявили понад 3 тисячі примірників друкованого видання, а також 10 патронів до автомата Калашникова.

 

«Встановлено, що тираж друкованої продукції чернігівець отримав напередодні з Донецька через одну із служб поштової доставки», - йдеться в повідомленні.

 

За цим фактом Слідчим відділом УСБУ в Чернігівській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

 

 

Нагадаємо, СБУ в Полтаві затримала групу осіб, які мали намір поширювати газету сепаратистського змісту «Новороссия».

 

Прокуратура Дніпропетровської області заявила про початок кримінального провадження за фактом виявлення примірників газети «Новороссия» сепаратистського змісту 22 червня у Дніпропетровську.

 

22 червня в Маріуполі (Донецька обл.) невідомі особи в балаклавах і камуфляжі знищили друкарський цех і тираж газети «Новороссия», яка є «друкованим органом» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

 

21 червня у Кривому Розі СБУ відкрила кримінальне провадження за розповсюдження газети «Новороссия» та листівок «ДНР»

 

20 червня Служба безпеки України затримала у Новій Каховці (Херсонська обл.) двох місцевих мешканців, які розповсюджували газету сепаратистського змісту «Новороссия».

 

17 червня в Харкові Служба безпеки України вилучила 10-тисячний наклад газети «Новороссия» і друковані листівки із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

Раніше співробітники СБУ на трасі Суми-Київ затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети «Новороссия».

 

Масове безкоштовне поширення газети «Новороссия» було зафіксовано в Одесі, також газета вкидалася по поштових скриньках у місті Нова Каховка (Херсонська область).

 

Служба безпеки України надіслала лист до Державної реєстраційної служби України для ініціювання позбавлення ліцензій у судових інстанціях низки сепаратистських видань, серед яких - газета «Новороссия».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду