detector.media
01.07.2014 18:42
СБУ вилучила 3 тисячі примірників газети «Новороссия» в Чернігові
СБУ вилучила 3 тисячі примірників газети «Новороссия» в Чернігові

27 червня Управління Служби безпеки України в Чернігівській області припинило поширення в Чернігові газети сепаратистського змісту «Новороссия», що містить заклики до вчинення посягань на територіальну цілісність і недоторканість України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

 

Співробітники УСБУ провели санкціонований обшук у помешканні 44-річного мешканця Чернігова, під час якого виявили понад 3 тисячі примірників друкованого видання, а також 10 патронів до автомата Калашникова.

 

«Встановлено, що тираж друкованої продукції чернігівець отримав напередодні з Донецька через одну із служб поштової доставки», - йдеться в повідомленні.

 

За цим фактом Слідчим відділом УСБУ в Чернігівській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

 

 

Нагадаємо, СБУ в Полтаві затримала групу осіб, які мали намір поширювати газету сепаратистського змісту «Новороссия».

 

Прокуратура Дніпропетровської області заявила про початок кримінального провадження за фактом виявлення примірників газети «Новороссия» сепаратистського змісту 22 червня у Дніпропетровську.

 

22 червня в Маріуполі (Донецька обл.) невідомі особи в балаклавах і камуфляжі знищили друкарський цех і тираж газети «Новороссия», яка є «друкованим органом» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

 

21 червня у Кривому Розі СБУ відкрила кримінальне провадження за розповсюдження газети «Новороссия» та листівок «ДНР»

 

20 червня Служба безпеки України затримала у Новій Каховці (Херсонська обл.) двох місцевих мешканців, які розповсюджували газету сепаратистського змісту «Новороссия».

 

17 червня в Харкові Служба безпеки України вилучила 10-тисячний наклад газети «Новороссия» і друковані листівки із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

Раніше співробітники СБУ на трасі Суми-Київ затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети «Новороссия».

 

Масове безкоштовне поширення газети «Новороссия» було зафіксовано в Одесі, також газета вкидалася по поштових скриньках у місті Нова Каховка (Херсонська область).

 

Служба безпеки України надіслала лист до Державної реєстраційної служби України для ініціювання позбавлення ліцензій у судових інстанціях низки сепаратистських видань, серед яких - газета «Новороссия».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY