У Вірменії запропонували оголосити Дмитра Кисельова персоною нон ґрата

14 Червня 2014
5134
14 Червня 2014
13:31

У Вірменії запропонували оголосити Дмитра Кисельова персоною нон ґрата

5134
У Вірменії запропонували оголосити Дмитра Кисельова персоною нон ґрата

Після заяв заступника гендиректора ВДТРК та гендиректора ІА «Россия сегодня» Дмитра Кисельова на засіданні Вірмено-російського парламентського клубу 11 червня про необхідність просування російської мови у Вірменії місцеві парламентарії запропонували обговорити питання оголошення російського медійника персоною нон ґрата  в країні. Про це повідомляє ІА Regnum.

 

На засіданні Вірмено-російського парламентського клубу, під час якого пан Кисельов  закликав просувати російську мову і російську культуру в Вірменії «в інтересах безпеки».

 

«Тим не менш, ми бачимо, що в Єревані не залишилося російських шкіл (є одна школа Міноборони і кілька приватних), і російська мова йде з Вірменії. Це означає, що і російська культура йде, і зв'язок з Росією... Тенденція дуже небезпечна. Ми чесно говоримо. Молодь не володіє російською мовою», - сказав Дмитро Кисельов.

Гендиректор ІА «Россия сегодня» заявив, що безпека держави тісно пов'язана з напрямком культурної інтеграції, тому він запропонував: «Треба змінити закон про мову в інтересах безпеки Вірменії. Якщо вірменська державність - цінність, то вона більше цінність для вірмен, ніж для Росії. Тому кожен повинен робити свою частину роботи тут. Це реальна проблема для безпеки в майбутньому, вона поки відтермінована».

 

Заяви Дмитра Кисельова викликали обурення. Депутат від партії «Вірменський національний конгрес» Нікол Пашинян назвав заяви росіянина образливими.

 

«Дмитро Кисельов зробив напередодні в парламенті заяви щодо Вірменії, вірменського народу і мови, які мали образливий тон і підтекст. Я вважаю, що МЗС Вірменії повинен обговорити питання оголошення Кисельова персоною нон грата в країні», - сказав пан Пашинян.

 

Представник опозиційної партії «Спадщина» Олександр Арзуманян назвав «цинічними» слова Дмитра Кисельова, зазначивши, що вони загрожують вірменської державності.

«До речі слово "цинік" в перекладі з грецької мови означає собака, і я закликаю позбавити Національні збори Вірменії від собачого гавкоту», - заявив депутат.

 

"Детектор медіа" 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5134
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду