detector.media
14.06.2014 13:31
У Вірменії запропонували оголосити Дмитра Кисельова персоною нон ґрата

Після заяв заступника гендиректора ВДТРК та гендиректора ІА «Россия сегодня» Дмитра Кисельова на засіданні Вірмено-російського парламентського клубу 11 червня про необхідність просування російської мови у Вірменії місцеві парламентарії запропонували обговорити питання оголошення російського медійника персоною нон ґрата  в країні. Про це повідомляє ІА Regnum.

 

На засіданні Вірмено-російського парламентського клубу, під час якого пан Кисельов  закликав просувати російську мову і російську культуру в Вірменії «в інтересах безпеки».

 

«Тим не менш, ми бачимо, що в Єревані не залишилося російських шкіл (є одна школа Міноборони і кілька приватних), і російська мова йде з Вірменії. Це означає, що і російська культура йде, і зв'язок з Росією... Тенденція дуже небезпечна. Ми чесно говоримо. Молодь не володіє російською мовою», - сказав Дмитро Кисельов.

Гендиректор ІА «Россия сегодня» заявив, що безпека держави тісно пов'язана з напрямком культурної інтеграції, тому він запропонував: «Треба змінити закон про мову в інтересах безпеки Вірменії. Якщо вірменська державність - цінність, то вона більше цінність для вірмен, ніж для Росії. Тому кожен повинен робити свою частину роботи тут. Це реальна проблема для безпеки в майбутньому, вона поки відтермінована».

 

Заяви Дмитра Кисельова викликали обурення. Депутат від партії «Вірменський національний конгрес» Нікол Пашинян назвав заяви росіянина образливими.

 

«Дмитро Кисельов зробив напередодні в парламенті заяви щодо Вірменії, вірменського народу і мови, які мали образливий тон і підтекст. Я вважаю, що МЗС Вірменії повинен обговорити питання оголошення Кисельова персоною нон грата в країні», - сказав пан Пашинян.

 

Представник опозиційної партії «Спадщина» Олександр Арзуманян назвав «цинічними» слова Дмитра Кисельова, зазначивши, що вони загрожують вірменської державності.

«До речі слово "цинік" в перекладі з грецької мови означає собака, і я закликаю позбавити Національні збори Вірменії від собачого гавкоту», - заявив депутат.

 

"Детектор медіа" 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY