У Star Media відповіли на відкрите звернення програми «Кіно з Яніною Соколовою»

У Star Media відповіли на відкрите звернення програми «Кіно з Яніною Соколовою»

8 Червня 2014
10007
8 Червня 2014
15:11

У Star Media відповіли на відкрите звернення програми «Кіно з Яніною Соколовою»

10007
У Star Media відповіли на відкрите звернення програми «Кіно з Яніною Соколовою»
У Star Media відповіли на відкрите звернення програми «Кіно з Яніною Соколовою»
Компанія Star Media відповіла на відкритий лист від колективу програми «Кіно з Яніною Соколовою», що виходить на 5-му каналі.  Текст звернення українського продакшну було надано у розпорядження «Детектор медіа».
 
Представники Star Media вважають, що журналісти «Кіно» чинили непрофесійно та намагаються популяризувати себе за рахунок бренду Star Media та імені акторки Ольги Арнтгольц

При цьому, як нагадують у Star Media, Яніна Соколова дуже добре знайома з компанією, оскільки нещодавно сама знімалася в телевізійному фільмі  «Навчаю грі на гітарі» виробництва Star Media та відгукувалася про неї в інтерв`ю як  про одну з небагатьох, що продовжує знімати кіно в нашій країні в дуже нелегкий для українського кінематографа час. 

У Star Media наголошують, що телевізійний серіал «Офіцерські дружини» знімає  в Україні саме українська компанія - ТОВ Star Media -, що працює в Україні з 2006 року. Нагадаємо, у коментарі «Детектор медіа» редактор і ведуча Яніна Соколова акцентувала, що виробництво серіалу здійснює російська Star Media.
 
Дії знімальної групи серіалу, яка перешкоджала зйомкам команди «Кіно», що велися поряд з локацією «Офіцерських дружин», у Star Media назвали непорозумінням. «[Воно] виникло та пов’язане виключно  з непрофесійними діями  журналістів або адміністраторів програми, які приїхали на знімальний майданчик  без попередньої акредитації  та домовленості, в той час, коли це було не зручним  для акторки та знімальної групи компанії Star Media. Оскільки в цей день знімались складні сцени з використанням трюків та піротехніки, наявність сторонніх людей на знімальному майданчику була неприпустима з точки зору технології та безпеки», - йдеться у коментарі Star Media.
 
Як стверджують представники компанії, прес-секретар московського офісу Star Media, яка координує роботу саме російських акторів на даному проекті, намагалась допомогти журналістам програми. Також у Star Media акцентують -  прохання затвердити інтерв’ю, яке відзняли окремо від проекту компанії Star Media, було від самої акторки Ольги Арнтгольц. У повній версії коментаря ТК Яніна Соколова розповіла, що їй надходили і вимоги щодо узгодження інтерв`ю від прес-секретаря московського офісу з посиланням на прохання акторки, і прохання від самої Ольги Арнтгольц.
 
Представники Star Media закликали журналістів програми «Кіно» дотримуватися професійної етики: «Вважаємо вкрай неприпустимим використовувати непросту  та «наелектризовану» політичну ситуацію в країні для виправдання власного непрофесіоналізму  та робити на цьому дешевий піар за рахунок бренду компанії Star Media та імені акторки Ольги Арнтгольц.
 
Маємо надію, що поняття гідності і честі є для автора листа не порожніми словами, так само як і чесність, добропорядність та професійна етика.
 
До речі, телевізійний серіал «Офіцерські дружини» - драматична історія головних героїв, яка відбувається в період 40-70х років, саме про гідність і честь в тяжкі часи для героїв».
 
З повним варіантом відповіді Star Media можна ознайомитися тут

Як писала «Детектор медіа», редакція «Кіно» оприлюднила відкрите звернення до представників Star Media, в якому заявила, що відмовляється надавати на узгодження будь-які матеріали на вимогу Star Media.
 
Таким чином журналісти відреагували на численні, за словами ведучої й редактора проекту Яніни Соколової, вимоги московського офісу Star Media узгодити з компанією всі матеріали, в яких згадується серіал «офіцерські дружини» - від інтерв`ю з Ольгою Арнтгольц до відео зі зйомок серіалу, опублікованого на Youtube.
 
Журналісти доводять, що доклали всіх зусиль, аби підготувати матеріал у форматі програми. Так, вони завчасно звернулися за дозволом про відвідання знімального майданчика «Офіцерських дружин». Власні ж зйомки програма «Кіно», за словами Яніни Соколової, журналісти вели поряд з локацією, не заступаючи на територію, позначену командою серіалу.
 
Вийде в ефір програма «Кіно з Яніною Соколовою», де подано інтерв`ю з Ольгою Арнтгольц та сюжет про серіал «Офіцерські дружини» в ефір 8 червня о 22:35.
 

Нагадаємо, «Офіцерські дружини», як ідеться на сайті Star Media, - 12-серійна сімейнасага, що охоплює період з с 1940-х років по 2002-й. У серіалі йдеться про кілька поколінь жінок, а також їх найближче оточення. У кожному поколінні є героїня на ім'я Надія. «У фільмі висвітлені важливі для країни і для військових події - репресії, друга світова, Афганістан, участь армії у ліквідації наслідків Чорнобильської аварії, початок 1190-х, розвал СРСР, падіння престижу військової служби», - зазначено у прес-релізі Star Media.

 

Автор сценарію - Наталія Шимборецька за участі Є. Беленко, режисер-постановник - Дмитро Петрунь, художник-постановник - Діана Тодоратьєва, оператор-постановник - Олександр Кришталович, композитор - Данило Юделевич, продюсери - Галина Балан-Тимкіна, Влад Ряшин.

 

У ролях: Костянтин Милованов, Марія Порошина, Ольга Арнтгольц, Павло Делонг, Віктор Хоріняк, Юрій Борисов, Анастасія Лук'янова, Ольга Макєєва, Анна Ареф'єва та інші.

 

Вихід серіалу заплановано на 2014 рік. 



«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10007
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
зоркій
3625 дн. тому
Російський «Шансон» крутить марші радянських окупаційних військ в НДР - на прохання слухачів, які вважають, що коли в Європі стояли російські війська (тобто радянські), тоді був порядок. Москалі мріють повернути собі роль жандарма Європи. Треба наглухо закрити всі кордони на схід і глушити їхню пропаганду, а не надавати їм майданчики для зйомки українофобських фільмів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду