Сепаратисти вимагають зміни редакційної політики газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк»

Сепаратисти вимагають зміни редакційної політики газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк»

2 Червня 2014
9033
2 Червня 2014
17:31

Сепаратисти вимагають зміни редакційної політики газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк»

9033
Сепаратисти вимагають зміни редакційної політики газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк»
Сепаратисти вимагають зміни редакційної політики газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк»

Представники самопроголошеної «Донецької народної республіки» вимагають від редакцій донецьких газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк» зміни редакційної політики і погрожують, що можуть це зробити і без керівників цих ЗМІ. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на журналіста Андрія Кривцуна, який разом з головним редактором газети «Донбасс» Олександром Брижем і головним редактором газети «Вечерний Донецк» Леонідом Лапою брав участь у переговорах із сепаратистами.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні, 2 червня, близько 13.00 озброєні сепаратисти захопили редакції видань «Донбасс» і «Вечерній Донецьк» у будівлі видавництва «Донеччина» у м.Донецьку. Олександра Брижа, Леоніда Лапу і Андрія Кривцуна було виведено із заблокованих редакцій до Донецької обласної держадміністрації (ОДА).

 

За словами Андрія Кривцуна, на 11 поверсі ОДА відбулась зустріч журналістів з представником самопроголошеної «ДНР», який займається питаннями преси.

 

Журналіст визнав, що на головних редакторів газет чинили серйозний психологічний тиск, оскільки сепаратисти були озброєні, але сама бесіда пройшла спокійно.

 

Сепаратисти висловили головредам невдоволеність з приводу того, що в газетах «неправильно» відображаються події у регіоні, недостатньо висвітлюється діяльність «ДНР». Як вимогу подальшого існування газет сепаратисти висунули зміну редакційної політики газет.

 

За словами журналістів газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк», ніхто з них не задає питанням, що буде в разі непокори сепаратистам, вони серйозно побоюються за своє життя.

 

Журналісти також повідомили, що сьогодні в газетах пройдуть збори в трудових колективах, на яких буде вирішено питання про подальше існування газет.

 

«Або ми закриємо газети, або щось вирішуватимемо з урахуванням ситуації», - кажуть журналісти.

 

Журналісти газет також зазначили, що головним редакторам газет сепаратисти пригрозили: якщо редакційну політику не буде змінено, то знайдуться люди, які це зроблять.

 

Нагадаємо, 2 червня озброєні представники самопроголошеної «ДНР» захопили редакції газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк», паралізувавши діяльність журналістів, і вивезли звідти головних редакторів Олександра Брижа і Леоніда Лапу. З ними також добровільно, для участі у переговорах пішов журналіст Андрій Кривцун. Після переговорів з представниками «ДНР» головредів було відпущено.

 

Протест проти захоплення редакторів газет у Донецьку висловила Національна спілка журналістів України (НСЖУ).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду