В Україні вийшов роман британської  журналістки про депортацію кримських татар

В Україні вийшов роман британської журналістки про депортацію кримських татар

16 Травня 2014
8730
16 Травня 2014
11:02

В Україні вийшов роман британської журналістки про депортацію кримських татар

8730
В Україні вийшов роман британської  журналістки про депортацію кримських татар
В Україні вийшов роман британської  журналістки про депортацію кримських татар

14 травня британська письменниця та журналістка Лілі Хайд презентує у Києві україномовне видання книги «Омріяний край» про депортацію кримських татар з історичної батьківщини. Про це повідомляє портал «Сучасної української літератури».

 

У травні минає 70 років від часу депортації кримських татар з історичної батьківщини до Узбекистану, Казахстану та Росії.

 

Організаторами презентації виступили Меджліс кримськотатарського народу, громадська організація «Земляцтво кримських татар у місті Києві», британсько-українське товариство та видавництво «Дуліби».

 

На подію запрошено провідних українських політиків, дипломатичний корпус, визначних діячів літератури, мистецтва та науки. Базовою ідеєю акції буде доброчинність, збір коштів на підтримку кримськотатарських ініціатив.

 

Лілі Хайд - британська письменниця та журналістка. 10 років вона пропрацювала в Україні, нею було зібрано десятки інтерв'ю про депортацію та репатріацію кримських татар. На їх основі й було створено художній твір.

 

Роман «Омріяний край» було видано у Великобританії (Walker Books, 2008), перекладено на французьку (Naïve livres, 2011) та кримськотатарську («Тезис», 2013) мови. Українською мовою книга щойно побачила світ у видавництві «Дуліби» за фінансової підтримки українського політика та дипломата Ігоря Осташа.

 

Презентація книги відбудеться 14 травня з 19.00 до 20.00 в «Мистецькому Арсеналі».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://ualit.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8730
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду