Олена Дем’яненко почала зйомки фільму «Моя бабуся Фані Каплан» (ДОПОВНЕНО)

Олена Дем’яненко почала зйомки фільму «Моя бабуся Фані Каплан» (ДОПОВНЕНО)

8 Травня 2014
11862
8 Травня 2014
13:49

Олена Дем’яненко почала зйомки фільму «Моя бабуся Фані Каплан» (ДОПОВНЕНО)

11862
Олена Дем’яненко почала зйомки фільму «Моя бабуся Фані Каплан» (ДОПОВНЕНО)
Олена Дем’яненко почала зйомки фільму «Моя бабуся Фані Каплан» (ДОПОВНЕНО)

6 травня український режисер Олена Дем'яненко почала зйомки свого нового україно-російсько-французського фільму «Моя бабуся Фані Каплан». Про це повідомляє чоловік Олени Дем'яненко,  режисер Дмитро Томашпольський у своєму Facebook.

 

Підготовчий період тривав більше року, але нарешті 6 травня була розбита традиційна тарілка, яка символізує старт зйомок нової картини.

 

Продюсерами фільму стали Дмитро Томашпольський, в тандемі з якім режисерка зробила декілька стрічок, та Ольга Осика. Минулого року подружжя митців представило свій фільм «F63.9 Хвороба кохання». 

 

В основі нового фільму «Моя бабуся Фані Каплан» - журналістське розслідування, яке відбувається у наші дні. У паризькому передмісті Сент-Женевьев де Буа останні дні доживає старий чоловік, головна цінність якого - щоденник його бабусі Фані Каплан. З цього щоденника київська журналістка Марина дізнається про історію «сліпого» кохання Фані Каплан до людини на ім'я Віктор Гарський.

 

Він двічі використовував закохану в нього дівчину Фейгу (Фані Каплан) в своїх поітичних цілях. В перший раз, ще до революції, вона відбула за нього десятилітню каторгу, де осліпла и серйозно підірвала здоров'я. В другий раз - опинилась на місці, де він призначив їй побачення -  30 серпня 1918 року. Це місце знаходилося поряд із заводом Міхельсона, де стався замах на Володимира Леніна. Паралельна сюжетна лінія - бурхливий роман журналістки зі скандальним паризьким газетним репортером Філіпом.

 

Свій день народження режисерка відзначає на знімальному майданчику

 

Олена Дем'яненко розповіла «Детектор медіа» про складнощі зйомок: «Поки ми знімаємо в Києві, але зараз така складна ситуація, що нам увесь час доводиться міняти локації. Частину фільму ми мали знімати в Криму, а тепер не знаємо - чи складеться наша експедиція. Може, ми поїдемо знімати до Одеси. Але тарілку 6 травня ми розбили, зйомки йдуть і ми плануємо випустити фільм в 2015 році».

 

Олена Дем'яненко та Дмитро Томашпольский багато працювали над сценарієм стрічки, що за жанром є мелодрамою та історичною сенсацією. «Виявляється, коли Фані Каплан приїжджала до Криму, у неї стався роман з Дмитром Ульяновим, братом Леніна. Дмитро був серйозно захоплений Каплан, навіть хотів пов'язати з нею своє життя. Сталося це після того, коли її амністували після революції, відпустили з каторги, де вона втратила зір. Відновлювала здоров'я Фані Каплан в Криму, в санаторії, де Ульянов працював головним лікарем», - розповіла режисерка про одну з ліній сюжету.

 

Компанія-виробник стрічки - «Гагарін Медіа».

 

Нагадаємо, фільм «Моя бабуся Фані Каплан»- переможець відкритих пітчингів четвертого конкурсного відбору для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів Держкіно України на 2013-2014 роки.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», кінопроект «Моя бабуся Фані Каплан» режисерки Олени Дем'яненко (копродукція України, Франції, Росії; продюсери Дмитро Томашпольський та Ольга Осика) отримав третю премію Конкурсу на найкращий спільний повнометражний кінопроект країн-учасниць СНД, який проходив у рамках XXII Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11862
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віктор 29
3645 дн. тому
Українська версія буде, чи хоча б укр. дубляж?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду