detector.media
08.05.2014 13:49
Олена Дем’яненко почала зйомки фільму «Моя бабуся Фані Каплан» (ДОПОВНЕНО)
Олена Дем’яненко почала зйомки фільму «Моя бабуся Фані Каплан» (ДОПОВНЕНО)

6 травня український режисер Олена Дем'яненко почала зйомки свого нового україно-російсько-французського фільму «Моя бабуся Фані Каплан». Про це повідомляє чоловік Олени Дем'яненко,  режисер Дмитро Томашпольський у своєму Facebook.

 

Підготовчий період тривав більше року, але нарешті 6 травня була розбита традиційна тарілка, яка символізує старт зйомок нової картини.

 

Продюсерами фільму стали Дмитро Томашпольський, в тандемі з якім режисерка зробила декілька стрічок, та Ольга Осика. Минулого року подружжя митців представило свій фільм «F63.9 Хвороба кохання». 

 

В основі нового фільму «Моя бабуся Фані Каплан» - журналістське розслідування, яке відбувається у наші дні. У паризькому передмісті Сент-Женевьев де Буа останні дні доживає старий чоловік, головна цінність якого - щоденник його бабусі Фані Каплан. З цього щоденника київська журналістка Марина дізнається про історію «сліпого» кохання Фані Каплан до людини на ім'я Віктор Гарський.

 

Він двічі використовував закохану в нього дівчину Фейгу (Фані Каплан) в своїх поітичних цілях. В перший раз, ще до революції, вона відбула за нього десятилітню каторгу, де осліпла и серйозно підірвала здоров'я. В другий раз - опинилась на місці, де він призначив їй побачення -  30 серпня 1918 року. Це місце знаходилося поряд із заводом Міхельсона, де стався замах на Володимира Леніна. Паралельна сюжетна лінія - бурхливий роман журналістки зі скандальним паризьким газетним репортером Філіпом.

 

Свій день народження режисерка відзначає на знімальному майданчику

 

Олена Дем'яненко розповіла «Детектор медіа» про складнощі зйомок: «Поки ми знімаємо в Києві, але зараз така складна ситуація, що нам увесь час доводиться міняти локації. Частину фільму ми мали знімати в Криму, а тепер не знаємо - чи складеться наша експедиція. Може, ми поїдемо знімати до Одеси. Але тарілку 6 травня ми розбили, зйомки йдуть і ми плануємо випустити фільм в 2015 році».

 

Олена Дем'яненко та Дмитро Томашпольский багато працювали над сценарієм стрічки, що за жанром є мелодрамою та історичною сенсацією. «Виявляється, коли Фані Каплан приїжджала до Криму, у неї стався роман з Дмитром Ульяновим, братом Леніна. Дмитро був серйозно захоплений Каплан, навіть хотів пов'язати з нею своє життя. Сталося це після того, коли її амністували після революції, відпустили з каторги, де вона втратила зір. Відновлювала здоров'я Фані Каплан в Криму, в санаторії, де Ульянов працював головним лікарем», - розповіла режисерка про одну з ліній сюжету.

 

Компанія-виробник стрічки - «Гагарін Медіа».

 

Нагадаємо, фільм «Моя бабуся Фані Каплан»- переможець відкритих пітчингів четвертого конкурсного відбору для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів Держкіно України на 2013-2014 роки.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», кінопроект «Моя бабуся Фані Каплан» режисерки Олени Дем'яненко (копродукція України, Франції, Росії; продюсери Дмитро Томашпольський та Ольга Осика) отримав третю премію Конкурсу на найкращий спільний повнометражний кінопроект країн-учасниць СНД, який проходив у рамках XXII Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY