7 травня – презентація альманаху «Вавилон’13» у посольстві Литви

5 Травня 2014
10294
5 Травня 2014
17:45

7 травня – презентація альманаху «Вавилон’13» у посольстві Литви

10294
7 травня – презентація альманаху «Вавилон’13» у посольстві Литви

7 травня о 17:00 у посольстві Литви відбудеться показ кіноальманаху «Вавилон'13».

 

Показ у посольстві Литви стане першим офіційним показом для іноземної публіки в Україні. На показ запрошені офіційні гості, посли іноземних держав та сама команда «Вавилону'13».

 

«Поступово команда «Вавилону'13» просувається до своєї мети, а саме: створення webdoc-платформи, яка б через кінематограф змогла б якісно впливати на зміни в українському суспільстві, тектонічний рух яких почався зимою 2013 року», - йдеться в повідомленні.

 

«Українські кінематографісти, миттєво зреагувавши на події, які відбулися після нічного силового розгону мирної маніфестації 30 листопада, що закликала до європейського вибору України, почали задокументовувати подальший хід громадянського протесту - фільмувати українську реальність через призму режисерського творчого осмислення. Фільмувати настрої, людей, події, які лишаються поза кадром журналістів, що перебувають у гарячих точках. Згуртувавшись у об'єднання Вавилон'13, кінематографісти, перш за все хотіли і самі чіткіше зрозуміти й усвідомити, що відбувається навколо. Кадри, які відзняли вавилоняни, ілюстрували і досі продовжують ілюструвати події, що відбуваються в Україні. Знімальні групи працювали як у столиці України, так і на Сході: в Донецьку, Слов'янську та Криму», - йдеться в повідомленні.

 

Фільми «Вавилону'13» буквально розлетілися по всьому світу. Іноземні журналісти використовували матеріали «Вавилону» у своїх репортажах, представники української діаспори влаштовували відкриті покази для привертання уваги до українських подій світової спільноти. Демонстрації фільмів «Вавилон'13» проходили і за участі самих «вавилонян» у європейських містах, де представники ділилися з аудиторією досвідом, не лише відзнятим на кінокамеру, а й пережитим особисто.

 

Адреса Литовського посольства: вул. Буслівська, 21

Акредитація ЗМІ: Ярина Груша 067-945-86-55 yagrusha@gmail.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10294
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду