Ірму Крат у Слов’янську викрали сепаратисти

Ірму Крат у Слов’янську викрали сепаратисти

21 Квітня 2014
11749
21 Квітня 2014
09:55

Ірму Крат у Слов’янську викрали сепаратисти

11749
Ірму Крат у Слов’янську викрали сепаратисти
Ірму Крат у Слов’янську викрали сепаратисти

20 квітня у Слов'янську сепаратисти захопили засновницю сайту «Прихована правда», активістку Жіночої сотні Майдану Ірму Крат. Про це з посиланням на очевидців подій повідомила «Українська правда».

 

За даними джерел УП, сепаратисти звинувачують Крат в «тортурах антімайдановців і розстрілі "Беркута"». Журналістів привели до Ірми Крат, у якої була пакет на голові, і вказавши на неї, заявили, що у неї була «жіноча сотня» на Майдані, а до Слов'янськавона приїхала, «щоби завдавати шкоди».

 

Після цього Крат забрали  у невідомому напрямку.

 

Як повідомила Крат у коментарі російському телеканалу LifeNews, вона приїхала в Слов'янськ як журналістка - «висвітлювати події».

 

«Мене затримали за те, що я нібито виступила проти референдуму. Але це домисли. Я приїхала в Слов'янськ, щоб розповісти неупереджену правду», - зазначила вона.

 

Журналіст Саймон Шустер, який перебуває в Слов'янську, розмістив у своєму Twitter'e короткий відеоролик з Ірмою Крат (журналістам не дали можливості з нею спілкуватися).

«Це все, що у мене є ... Допоможіть зв'язатися з її сім'єю, друзями», - зазначив він.

 

 

 

В описі до відео зазначається: «Ірма Крат, українська активістка з Києва, затримана для допиту сепаратистами на сході України. Станом на 20 квітня перебуває у штаб-квартирі Служби безпеки України в Слов'янську. Командир сепаратистів заявив, що вона підозрюється у злочинах, в т . ч. тортурах. Її викрадачі не дозволяли їй говорити з пресою».

 

Перед цим він повідомив, що силовики-сепаратисти «показали нам «агента з Майдану», якого вони зловили - молода жінка в бежевому пальто».

 

Як уточнили ТК активістки Майдану, Ірма Крат не входила ні до Жіночої сотні імені Ольги Кобилянської (Facebook- спільнота Жіноча сотня), ні до Жіночої сотні Самооборони номер 39. У неї було власне об`єднання однодумців.  

 

«Детектор медіа»

 

Фото, відео - http://www.pravda.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду