detector.media
21.04.2014 09:55
Ірму Крат у Слов’янську викрали сепаратисти
Ірму Крат у Слов’янську викрали сепаратисти

20 квітня у Слов'янську сепаратисти захопили засновницю сайту «Прихована правда», активістку Жіночої сотні Майдану Ірму Крат. Про це з посиланням на очевидців подій повідомила «Українська правда».

 

За даними джерел УП, сепаратисти звинувачують Крат в «тортурах антімайдановців і розстрілі "Беркута"». Журналістів привели до Ірми Крат, у якої була пакет на голові, і вказавши на неї, заявили, що у неї була «жіноча сотня» на Майдані, а до Слов'янськавона приїхала, «щоби завдавати шкоди».

 

Після цього Крат забрали  у невідомому напрямку.

 

Як повідомила Крат у коментарі російському телеканалу LifeNews, вона приїхала в Слов'янськ як журналістка - «висвітлювати події».

 

«Мене затримали за те, що я нібито виступила проти референдуму. Але це домисли. Я приїхала в Слов'янськ, щоб розповісти неупереджену правду», - зазначила вона.

 

Журналіст Саймон Шустер, який перебуває в Слов'янську, розмістив у своєму Twitter'e короткий відеоролик з Ірмою Крат (журналістам не дали можливості з нею спілкуватися).

«Це все, що у мене є ... Допоможіть зв'язатися з її сім'єю, друзями», - зазначив він.

 

 

 

В описі до відео зазначається: «Ірма Крат, українська активістка з Києва, затримана для допиту сепаратистами на сході України. Станом на 20 квітня перебуває у штаб-квартирі Служби безпеки України в Слов'янську. Командир сепаратистів заявив, що вона підозрюється у злочинах, в т . ч. тортурах. Її викрадачі не дозволяли їй говорити з пресою».

 

Перед цим він повідомив, що силовики-сепаратисти «показали нам «агента з Майдану», якого вони зловили - молода жінка в бежевому пальто».

 

Як уточнили ТК активістки Майдану, Ірма Крат не входила ні до Жіночої сотні імені Ольги Кобилянської (Facebook- спільнота Жіноча сотня), ні до Жіночої сотні Самооборони номер 39. У неї було власне об`єднання однодумців.  

 

«Детектор медіа»

 

Фото, відео - http://www.pravda.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY