Тимошенко подякувала голові НБУ за згоду віддати канал БТБ

Тимошенко подякувала голові НБУ за згоду віддати канал БТБ

4 Квітня 2014
11457
4 Квітня 2014
18:44

Тимошенко подякувала голові НБУ за згоду віддати канал БТБ

11457
Тимошенко подякувала голові НБУ за згоду віддати канал БТБ
Тимошенко подякувала голові НБУ за згоду віддати канал БТБ

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що глава Національного банку України (НБУ) Степан Кубів вирішив віддати майно каналу БТБ на потреби майбутнього суспільного мовника. Подяку з цього приводу на адресу пана Кубіва від імені кандидатки у президенти опубліковано на офіційному сайті партії «Батьківщина».

 

«За моєю інформацією, Степан Кубів ухвалив принципове рішення і погодився з пропозиціями громадськості і моїми в тому числі. Майно телеканалу БТБ, свого часу створеного Арбузовим для підняття власного іміджу, перейде до суспільного мовника, щойно він буде створений. Зараз Нацбанк пропрацьовує юридичні механізми передачі майна», - цитує прес-служба партії Юлію Тимошенко.

 

Екс-прем'єр також звернулась до Верховної Ради з проханням про створення в Україні суспільного мовлення.

 

«Я ж знову звертаюся до народних депутатів з проханням підтримати законопроект про створення суспільного телебачення. Я також прошу Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка докласти всіх організаційних зусиль для втілення положень закону в життя», - заявила лідер партії «Батьківщина».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», наразі Національний банк України (НБУ) вивчає питання щодо можливих шляхів передачі, в межах чинного законодавства, цілісного майнового комплексу майна ТОВ «Банківське телебачення» (канал Національного банку України - БТБ) для потреб державної телерадіоорганізації, на базі якої  планується створення суспільного мовлення.

 

Нагадаємо, 28 березня на нараді у віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань Олександра Сича було обговорено необхідність реформування українського іномовлення на базі двох державних телеканалів: УТР та «Перший Ukraine». 3 березня заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар повідомила, що на базі каналу БТБ буде створюватися українське іномовлення.

 

Раніше нове керівництво Нацбанку обґрунтувало подальше існування та фінансування ТОВ «Банківського телебачення» необхідністю висвітлення діяльності НБУ.

 

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко запропонувала голові НБУ та прем'єр-міністру передати майно каналу БТБ майбутньому громадському мовнику.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11457
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду