Співробітники каналу «Рада» просять відсторонити від керівництва Василя Климчука

Співробітники каналу «Рада» просять відсторонити від керівництва Василя Климчука

11 Березня 2014
14664
11 Березня 2014
13:46

Співробітники каналу «Рада» просять відсторонити від керівництва Василя Климчука

14664
Співробітники каналу «Рада» просять відсторонити від керівництва Василя Климчука
Співробітники каналу «Рада» просять відсторонити від керівництва Василя Климчука

Співробітники парламентського телеканалу «Рада» висловили недовіру керівництву в особі виконуючого обов'язки директора каналу Василя Климчука. Про це йдеться у зверненні, яке члени колективу надіслали голові парламенту, РНБО, Антикорупційного комітету, голови профільного Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Співробітники  каналу «Рада» просять голову Верховної Ради Олександра Турчинова відсторонити Василя Климчука, що вже очолював телеканал у 2012-2013 роках, від посади. Пана Климчука звинувачують у веденні «темної бухгалтерії» та закидають неприпустиме, із нецензурною лайкою спілкування із підлеглими.

 

Заяву підписали наразі 11 співробітників каналу.

 

«Детектор медіа» публікує звернення повністю:

 

Голові Верховної Ради України

Турчинову О.В.

співробітників

ДП «Парламентський телеканал «Рада»

 

Звернення

 

Колектив парламентського телеканалу «Рада» висловлює недовіру керівництву  телекомпанії в особі виконуючого обов'язки директора Климчуку Василю, який 7 березня 2014 року почав виконувати свої обов'язки.

 

Співробітники каналу обурені цією кандидатурою, через те, що, під час його попереднього керування  дирекцією телерадіопрограм УСА ВРУ «Рада», відношення  цього директора до співробітників каналу було неприпустимим: нецензурна лайка, особливо по відношенню до жінок; нерівномірний розподіл премій і заробітної платні; погрози звільненням; примусове звільнення працівників зі стажем без наявних  на це причин; залякування; ненормований робочий графік без обідньої перерви та заборона відлучатись з робочого місця, навіть до вбиральні.

 

Крім цього - ведення «темної бухгалтерії», та оформлення на роботу так званих «мертвих душ».

 

Просимо відсторонити Климчука В.А. від керівництва нашим телеканалом.

 

Співробітники :

Запольська А. - журналіст, ведуча щоденної програми «Парламенський день», тижневика «Парламентський тиждень»

Самченко В. - дизайнер, щоденне оформлення програм

Кулініч Ю. -  журналіст, ведуча програми «Новини, Спорт», виходять щодня

Калюжна К. - журналіст, створення щоденної програми «Ранок на Раді», «Погода»

Тараканова Ю. - журналіст, ведуча програми «Мистецький тиждень»

Сухомлін Є. - журналіст, стиліст

Макуха Т. - журналіст

Ткаченко Г. - журналіст, заступник головного редактора

Масенко В. - головний режисер каналу

Бикова І.  - звукорежисер

Мірошніченко В. - продюсер

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до Василя Климчука й очікує на відповідь.

 

Нагадаємо, 7 березня Василя Климчука знову призначено директором «Ради».

Як писала «Детектор медіа», з лютого 2012 року до березня 2013 року Василь Климчук вже очолював Дирекцію телерадіопрограм Верховної Ради України, на цій посаді він змінив Миколу Орловського.

 

Після пана Климчука канал «Рада» знаходився під керівництвом Ігоря Толстих.

 

Нагадаємо, у квітні 2013 року Василь Климчук очолив канал Ukrainian Fashion.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14664
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Chesno
3689 дн. тому
Все эти гадости пишут люди которые даже и года не работают на канале, а возмущены больше всех! Да не пришло ни одной нормальной ведущей - одни страшилки да и только!!!! Завидуете что люди столько лет на одном месте при любой власти ценяца, а вы как неприканные с канала на канал бегаете, потому что мест для вас нет нигде таких красавиц и красавцев!!!!!!)))))))
Нестерчук
3689 дн. тому
На телеканале рада вводят новый дресс-код http://vk.com/id215747331?w=wall215747331_57%2Fall
Guest
3691 дн. тому
Ситуация изнутри - Толстых был порядочным человеком, никого не увольнял, цензуры не было, как таковой. Заметьте – на него никто не писал!. Перенчук на него взъелся, тк он запретил ему ездить по регионам и рубить бабло с депутатов за съемки, (хорошо взяли десятникова он в сто раз лучше грузина-ПЕРЕНЧУКА внешне по крайне мере) Горицка боится, чтоб ее не погнали тк старая и страшная, но деньгу за запись в студии с депутатов брала регулярно, Андрощук Климчук неодноразово говорил, что у нее задница толстая, и она туда же.. с новостийщиками бухал по чорному, стырил 80 айфонов, которые подарили на всю раду, сказал по приходу – показывать только депутатов , или только то – что приносит бабло. Все трусяться боятся увольнения.. Вот вам и новая власть!!!
Богиня
3692 дн. тому
Хлопці, у телеканалу "Рада" ніколи не було нормального директора. Толстих теж "мутив" з грошима, забули як 2 місяці не отримували ЗП, а потім вона прийшла з Вишневого?! Дайте нам нормального, НОВОГО керівника з НЕ хворою головою - можна таке? Зробіть чудо, панове Томенки, Мірошниченки... бо я бачу постріли на майдані не всім прочистили вуха.
Feniks
3692 дн. тому
«Хотите поржать? Позвоните в справку МТС и на вопрос: «Как к вам обращаться?» скажите: «Моя Госпожа!» Оператор будет слегка в шоке, однако страх потерять работу пересилит голос разума». Это анекдот. Но анекдот в тему!!! Гюльчатай канала Рада, а кого из вас ВАШ ГОСПОДИН назначил «старшей женой»????
Быкова Ирина
3692 дн. тому
Ненси, я тебя прощаю, и ты себя прости. Это уроки Жизни, их надо пройти и сдать на «отлично». И прощаю Андрощук – двое деток, кормить надо… Понятен ваш страх, это надо иметь силу духа или седую голову («За одного битого двух небитых дают»), потому что в определённом возрасте закрывается чакра страха. Кто назначил? Пока никто, смотри видео с заседания комитета. Пока И.О. А вот с чьей подачи – это вопрос совсем другой. Как мне рассказывали сведущие люди, пришёл маленький («Ну, что выросло, то выросло…») к большому и сказал: «Надо вытаскивать канал из ямы!..» Пафосно как!!! Ржунемогу!!! Были при «первом пришествии» в ж…(зачёркнуто) тёмном месте, оказались в яме. Теперь опять в тёмное место??? Извините!!! Из ямы хотя бы было видно Небо со Звёздами, а в тёмном месте – дерьмо и геморр. Давайте без этого, уважаемые коллеги. Хотите опять крутить в эфире «пробки» и снежный склон, прокладки одноголосые и студии «в три наката», когда оправиться некогда выйти??? Я знаю, что мы умеем работать, но зачем же на потребу того, кто нас не уважает??? Меня вчера опять отстранил и.о. от работы в студии без объяснения причины. Я хочу строить Светлое Будущее, а не квартиру Вадику. Присоединяйтесь, господа!!!
WASYA_P
3693 дн. тому
Если простой канал, который не претендует ни на что, кроме нормального освещения событий в главном законодательном органе страны так взбунтовался - то причина есть одна - этот мерзавец и пройдоха совсем опух!
ненси
3693 дн. тому
Сегодня сотрудников Рады вызывала Татьяна Федорівна и в присутствии директора Климчука заставляла подписываться на его поддержку. Мне очень стыдно, и наверное я себе никогда не прощу, но я тоже подписала. Под страхом увольнения.Кто его назначил? КТО?
О.Н.
3694 дн. тому
Попередній директор був порядний та спеціаліст хороший, колишній декан факультету журналістики. Да і з людьми вмів нормально поводитись Да здравствуют Перенчуки, Горицьки и Андрощуки!
Qcumber
3695 дн. тому
Згоден, звільняти треба, якщо такий директор! Цікаво, а Толстих нормальним директром був (я не про редакційну політику, а про ставлення до співробітників і введеня фінансових справ)?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду