В Україні створено Центр реформ в кіноіндустрії України

В Україні створено Центр реформ в кіноіндустрії України

3 Березня 2014
13667
3 Березня 2014
18:17

В Україні створено Центр реформ в кіноіндустрії України

13667
В Україні створено Центр реформ в кіноіндустрії України
В Україні створено Центр реформ в кіноіндустрії України

1 березня в київському кінотеатрі «Жовтень» відбулися установчі збори нової громадської організації «Центр реформ в кіноіндустрії України»  за участі понад 70 кінематографістів з різних професійних цехів. Про це повідомляється на сторінці організації у Facebook.

 

Мета створення центру - ініціювання та проведення широкої реформи української кіноіндустрії. Він працюватиме у співпраці з Кабінетом міністрів України, вітчизняними та зарубіжними експертами, а також за підтримки українських та зарубіжних кіноорганізацій. Уповноваженою особою, що представляє інтереси громадської організації, було обрано генерального директора Асоціації продюсерів України Дениса Маслікова.

 

Основними завданнями Центру є розробка стратегії реформування української кіноіндустрії, включно з реформою Держкіно; розробка стратегії подальшого розвитку кіноіндустрії до 2025 року, а також розробка нового проекту закону про кінематографію і суміжних законів.

 

На установчих зборах було вирішено створити робочі групи з підготовки кінореформи і пропозицій до нового проекту закону про кінематографію і суміжних законів. Кожна з них спеціалізуватиметься на окремих питаннях:

- оподаткування, у тому числі, на податкових і інвестиційних пільгах у кіноіндустрії;

- створеннікінофондів (державних і приватних ) для фінансування кінопроектів;

- реформуванні системи підготовки кінематографістів, у тому числі технічних фахівців;

-міжнародній копродукції, співробітництві, адаптації кіновиробництва та бухгалтерської системи до міжнародних стандартів;

-питаннях дотримання норм Кодексу законів про працю на кіновиробництві та соціального захисту кінематографістів, особливо пенсіонерів та їх соціального забезпечення, створення профспілок, а також з питань страхування кінопроектів;

- протекції українського кіно на вітчизняному кіно-і телеринку, квотуванні українського кіно, взаємодії з кінотеатрами і телеканалами;

- питаннях кодифікації кінопрофесій;

- захисті авторських і суміжних прав, а також адаптації законодавства до нових технологій розповсюдження контенту (легальні інтернет-сервіси, VOD).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду