Донецька ОДТРК відмовилася передавати свої частоти «Медіа майдану»

Донецька ОДТРК відмовилася передавати свої частоти «Медіа майдану»

26 Лютого 2014
11893
26 Лютого 2014
16:38

Донецька ОДТРК відмовилася передавати свої частоти «Медіа майдану»

11893
Донецька ОДТРК відмовилася передавати свої частоти «Медіа майдану»
Донецька ОДТРК відмовилася передавати свої частоти «Медіа майдану»

Донецька обласна державна телерадіокомпанія відмовилася надавати частоти групі незалежних журналістів «Медіа майдан» (яка хоче взяти на себе функції суспільного мовника), посилаючись на відсутність правових підстав. Про це йдеться у відповіді генерального директора ДОДТРК Олега Джолоса головному редактору ІА «Новини Донбасу», голові ГО «Донецький інститут інформації» Олексію Мацуці.

 

Керівник ДОДТРК заявив про підтримку необхідності створення суспільного мовлення і висловив сподівання, що найближчим часом Верховна Рада ухвалить закони про роздержавлення ЗМІ і про суспільне мовлення.

 

Однак він нагадав, що закон про телебачення і радіомовлення забороняє передавати канали мовлення в суборенду іншим організаціям. А крім того керівник державної ТРК у своїх діях і рішеннях щодо зміни програмного наповнення ефіру підзвітний Державному комітету телебачення і радіомовлення.

 

«Таким чином, до прийняття змін до чинного законодавства та відповідного рішення уповноважених державних органів, я не маю законодавчих підстав надати «команді журналістів "Медіа майдану" взяти на себе функції суспільного мовника на частотах Донецької ОДТРК», - відповів пан Джолос.

 

Водночас він запропонував «Медіа майдану» інформаційну підтримку в ефірі Донецької ОДТРК та участь в інтерактивних програмах ДОДТРК.

 

 

Нагадаємо, у Донецьку група незалежних журналістів «Медіа майдан» заявила, що готова взяти на себе функції суспільного мовника на частотах Донецької ОДТРК. Для цього їй необхідно погодити з гендирекором ДОДТРК часи виходу «Медіа майдану» зараз і затвердити план переходу до виконання постійної функції суспільного мовника на частотах ДОДТРК цілодобово.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11893
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду