Чорновол вважає, що її хочуть виписати чимшвидше, щоб звільнити нападників від покарання

Чорновол вважає, що її хочуть виписати чимшвидше, щоб звільнити нападників від покарання

7 Січня 2014
12509

Чорновол вважає, що її хочуть виписати чимшвидше, щоб звільнити нападників від покарання

12509
Чорновол вважає, що її хочуть виписати чимшвидше, щоб звільнити нападників від покарання
Чорновол вважає, що її хочуть виписати чимшвидше, щоб звільнити нападників від покарання

Інформація, розповсюджена прес-службою Міністерства охорони здоров'я щодо виписки активістки та журналістки Тетяни Чорновол не відповідає дійсності. Про це сама пані Чорновол заявила в інтерв'ю Hromadske.TV, повідомляє «Українська правда».

 

Говорячи про заяву МОЗ, у якій ідеться про стабільний та задовільний стан здоров'я Тетяни Чорновол та її можливу виписку на амбулаторне лікування, активістка заявила: «Там повна брехня».

 

«Там сказано, що мені запропонували виписатися з лікарні, від чого я категорично відмовилася. Напевнее, це означає, що я забарикадувалася в палаті ... Насправді, це дуже низько - робити такі заяви, - заявила постраждала. - Мені не робили таких пропозицій. Вся ця інформація - брехня».

 

За словами активістки, її «хочуть виписати чимшвидше». «Тому що людей, які мене побили, покриває влада. І для них хочуть максимально м'якого терміну. Для того, щоб інші йшли їхнім же шляхом. Інакше це буде урок для тих людей, яких замовляють бити опозицію, які будуть сидіти при цій владі. Якщо ці (ті, хто її побив) будуть сидіти», - зазначила активістка.

 

За словами пані Чорновол, влада зараз робить все можливе, щоб звільнити їх з в'язниці. «Відповідно... сьогодні з'явилися інсинуації, нібито мені пропонували виписку з лікарні і я відмовилася. Це зроблено для того, щоб якимось чином мене виписати з лікарні, щоб мої травми вважалися як легкі», - додала вона.

 

Як відомо, 6 січня прес-служба Міністерства охорони здоров'я України проінформувала, що стан здоров'я журналістки Тетяни Чорновол, яка постраждала внаслідок побиття 25 грудня 2013 року, є «стабільним та задовільним». Чоловік постраждалої Микола Березовий назвав цю заяву неправдивою. З його слів, стан пані Чорновіл став трохи кращим від жахливого.

 

Активісти громадського сектору Євромайдану 8 січня о 10:00 проведуть акцію протесту під Міністерством охорони здоров'я з вимогою до глави МОЗ припинити тиск на лікарів Тетяни Чорновол. Про це у своєму блозі на «Українській правді» повідомив активіст та громадський діяч Ігор Луценко.

 

«Завтра продовжуємо тиск. ... МОЗ тисне на "Борис", щоб ті вигнали Таню Чорновол на вулицю, не долікувавши. Це для того, щоб справу не змогли кваліфікувати, як таку, котра включала тяжкі тілесні ушкодження», - зазначив пан Луценко.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на Бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як переслідували її машину і зіштовхнули її з траси.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Як писала «Детектор медіа», за рішенням суду арештовано на два місяці п'ятьох підозрюваних у причетності до нападу. Також зараз триває розшук шостого підозрюваного. Як повідомила прес-служба президента, один із підозрюваних зізнався у скоєнні нападу на Тетяну Чорновол.

 

Сама Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її громадською активністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12509
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду