Речники МВС та Адміністрації президента спростували звинувачення у недоступності для преси

27 Грудня 2013
8081
27 Грудня 2013
17:47

Речники МВС та Адміністрації президента спростували звинувачення у недоступності для преси

8081
Речники МВС та Адміністрації президента спростували звинувачення у недоступності для преси

Прес-секретар МВС Сергій Бурлаков та керівник головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації президента України (АПУ) Денис Іванеско заявили, що вони працюють  в штатному режимі та  виконують покладені на них обов'язки у відповідності до вимог чинного законодавства. Про це речники повідомили  у відповідях на інформаційні запити, які «Детектор медіа» надіслала 25 грудня.

 

«Детектор медіа» надіслала такі запити у зв'язку з повідомленням «Української правди» від 24 грудня, у якому видання заявило, що «Прес-секретарі МВС, СБУ та Януковича не виконують своїх службових обов'язків» і не відповідають на телефонні дзвінки.

 

Сергій Бурлаков заявив, що не уникає спілкування з пресою і кожного дня відповідає на приблизно 200 телефонних дзвінків журналістів.

 

Денис Іванеско у відповіді на інформаційний запит «Детектор медіа» відповів, що до Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації АПУ, протягом 1-25 грудня 2013 року надійшло 195 запитів на отримання публічної інформації, з них 15 - від представників ЗМІ.

 

«На 12 запитів представників ЗМІ було надано відповіді в терміни, передбачені Законом України «Про доступ до публічної інформації». Ще три запити журналістів перебувають у роботі, оскільки термін відповіді на них ще не збіг», - йдеться у відповіді Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації АПУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8081
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
о_о
3777 дн. тому
чес все это, эти пресс секретутки нафиг там не нужны, только яыком воздух сотрясают
Віктор Мішковський
3777 дн. тому
Брехня 3-го грудня я надіслав запит: Панове, прошу надати публічну інформацію стосовно повідомлення Януковича "Що це за угода, коли нас беруть і «нахиляють»?" (http://www.president.gov.ua/news/29651.html) а саме 1. Коли і де Янукович саме був взятий і нахилений. 2. Хто брав і нахиляв. 3. На який кут був нахилений. 4. Чи протистояв або сприяв нахилянню. 5. Якими є наслідки нахиляння. З повагою, Віктор Мішковський e-mail відповіді не отримав. За тиждень я повторив запит через сайт. Відповіді немає досі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду