Депутати-регіонали регулярно отримують «темники», як коментувати події у ЗМІ - Ольга Червакова

3 Грудня 2013
14798
3 Грудня 2013
17:56

Депутати-регіонали регулярно отримують «темники», як коментувати події у ЗМІ - Ольга Червакова

14798
Депутати-регіонали регулярно отримують «темники», як коментувати події у ЗМІ - Ольга Червакова

Фракція Партії регіонів створила центр інформаційної координації, у якому формулюються тези стосовно того, як коментувати ту чи іншу подію у ЗМІ. Про це розказала «Детектор медіа» журналіст каналу «Інтер» Ольга Червакова.

 

«Коли вони сідають у калюжу, м'яко кажучи, тоді й роздають своїм депутатам тези, щоб виправдатись. Документ від 30 грудня був створений у такому центрі координації. Цей документ отримав кожний депутат з Партії регіонів, який є розсилці від Олега Надоші (який ймовірно є координатором цього центру)», - зазначила пані Червакова.

 

За інформацією журналістки, такі «темники» регіонали отримують щодня, особливо коли відбуваються важливі події.

 

«Таким чином вони координують дії своєї фракції, оскільки вона велика. І депутат не має можливості висловлювати свою думку, а тільки - позицію фракції. Мені на Facebook присилають користувачі такі приклади: он як Шуфрич вже проговорив тези по «темнику». Інформаційні агентства зробили новини з посиланням на мій Facebook. Після цього на УП вийшла новина під заголовком "Захарченко розповів послам США і ЄС версію розгону, як у "темнику" ПР"», - сказала вона.

 

Також Ольга Червакова звернула увагу на  появу ще одного матеріалу, створеного за «темником» регіоналів: «Окрім того, на сайті Віктора Медведчука «Український вибір» вийшла стаття Оксани Шкоди. Це та сама людина, яка влітку захищала Вадима Тітушка. Це є опосередкованим доказом того, що захисники й організатори  «тітушок» знаходяться у прямій зв'язці з тими, хто зараз розповсюджує «темники» для депутатів Партії регіонів».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», спікерам від Партії регіонів наказують покласти всю відповідальність за розгін Євромайдану на главу Адміністрації президента Сергія Льовочкіна. 30 листопада за інформацією «Інтерфакс-Україна» Сергій Льовочкін подав у відставку. Однак президент її відхилив. Пані Червакова з цього приводу зазначила: «І їхня мета - відвести підозри в провокаціях та перевести стрілки. Але недолугість цих креаторів очевидна: адже вони переводять стрілки на людину, яка якраз жорстко висловилась проти насильства».

 

«Детектор медіа» наразі не має інформації про «темники» для журналістів. Ольга Червакова заявляє, що на неї, як на журналіста каналу «Інтер», не чиниться тиск: «Я працюю, як і працювала. Ви усе можете бачити по моїх сюжетах. Вони об'єктивні та виважені. Жодна посадова особа на каналі «Інтер» не ставила мені завдань щодо спотворення інформації чи маніпуляцій. Ніякого тиску на каналі не існує».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14798
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду