Фільм «Будинок з башточкою» виробництва «1+1» вийшов у прокат у Франції

Фільм «Будинок з башточкою» виробництва «1+1» вийшов у прокат у Франції

27 Листопада 2013
7569
27 Листопада 2013
12:58

Фільм «Будинок з башточкою» виробництва «1+1» вийшов у прокат у Франції

7569
Фільм «Будинок з башточкою» виробництва «1+1» вийшов у прокат у Франції
Фільм «Будинок з башточкою» виробництва «1+1» вийшов у прокат у Франції

Стрічка українського режисера Єви Нейман виробництва «1+1 production» вийшла в прокаті у 19-ти кінотеатрах Франції. Про це повідомляє прес-служба телеканалу «1+1».

 

Стрічка іде в п'яти паризьких кінотеатрах та в інших містах. «Прем`єра фільму у Парижі пройшла з великим успіхом», високу оцінку фільму дала щоденна французька газета Le Figaro, назвавши його "серцем Фігаро". Також позитивні рецензії дали ще 15 французьких видань», - зазначають автори прес-релізу.

 

Прем'єра відбулася в Міжнародний день захисту прав дітей, і підтримку фільму висловила Асоціація з захисту прав людини: «"Будинок з башточкою" - гарний таємничий фільм, де глядачі спостерігають події війни без пафосу чи поясненнь, без моралізаторства, без хронологічних чи політичних ремарок. Фільм по-новому відображає права дитини в історії СРСР і під час Другої світової війни».

 

Нагадаємо, «Будинок із башточкою» здобув головний приз у програмі «Від Сходу до Заходу» Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах, гран-прі кінофестивалю «Темні ночі» у Таллінні та висувався на здобуття премії «Оскар» Американської кіноакадемії в номінації «Фільм іноземною мовою». Стрічку Єви Нейман було представлено в категорії «Подорож» на 56-му Лондонському кінофестивалі.

 

У центрі фільму - доля хлопчика-сироти

 

В основі сценарію фільму - автобіографічне оповідання письменника Фрідріха Горенштейна «Будинок із башточкою». Мовчазне послання фільму - «Людяність може і має лишатися завше». За сюжетом, восьмирічний хлопчик повертається з мамою до рідного міста з евакуації взимку 1944 року. На півшляху додому, на невідомому полустанку малого з ненькою знімають із поїзда, тому що мати захворіла на тиф. Незабаром вона помирає. Дитина лишається сам на сам зі своїм горем, серед чужих людей. Але, довірившись незнайомцям, хлопчак уперто продовжує свій шлях додому.

 

«Детектор медіа»

Фото надані прес-службою «1+1»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7569
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду