Крок назустріч освіті

26 Квітня 2007
10596
26 Квітня 2007
18:14

Крок назустріч освіті

10596
Завдяки ОТР Bank 100 вищих навчальних закладів України отримають безкоштовну передплату на журнал «Детектор медіа».
Крок назустріч освіті

25 квітня в інформаційному агентстві УНІАН було представлено програму співробітництва «Детектор медіа» та ОТР Bank, спрямовану на підтримку студентських ініціатив і поінформованості українських журналістів. У рамках програми протягом року студенти ста провідних вищих навчальних закладів України матимуть змогу безкоштовно отримувати професійне видання про вітчизняні медіа – журнал «Детектор медіа».

 

«Це перший прецедент в Україні, коли ми маємо справу з акцією некомерційного профільного видання, яке прагне покращити фаховий рівень наших журналістів, і комерційного банку, - розповідає шеф-редактор Інтернет-видання та журналу «Детектор медіа» Наталія Лигачова. - Я вдячна панові Дмитрові Зінкову, голові правління ОТР Bank, бо, підтримавши такий просвітницький проект, він робить велику справу не тільки для «ТК» і вищих навчальних закладів, але й для всього суспільства. Адже насправді саме від журналістів, від того, наскільки етичною буде їх робота, значною мірою залежить, як розвиваються події в Україні – і в політиці, і в економіці. Тож підвищення професійності та обізнаності журналістів – місія, важлива для суспільства взагалі».  

 

За словами Дмитра Зінкова, саме це видання буле обрано ОТР Bank не випадково. «Детектор медіа» действительно имеет большой гражданский вес. Важно, чтобы проблематика, которую поднимает это издание, была доступна для молодежи, поскольку речь идет о цивилизованных стандартах открытого общества. Мы очень внимательно и трепетно относимся к молодежи. Средний возраст персонала нашего банка – меньше тридцати лет, - наголошує він. - Мы три года подряд получали награду как самый профессиональный банк, и решили поддержать журнал, который помогает воспитывать профессионалов». 

 

Цей крок отримав вдячний відгук професійного середовища. «Ця програма – прояв дійсно європейського мислення. Сьогодні відбувся великий крок назустріч освіті, - говорить директор Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка Володимир Різун. - Адже всі вузи отримають професійний журнал. До «Детектор медіа» дописують справжні фахівці, на неї посилаються у своїх лекціях наші викладачі. Я вважаю цей проект справді етапним для підходів до журналістської освіти в Україні. Хай він стане прикладом для інших поважних компаній та ЗМІ». На думку пана Різуна, роботодавцям легко звинувачувати школи журналістики в тому, що ті не дотягують до потрібного рівня. Але допомагати у вихованні кадрів повинні й ті, хто потребує фахових випускників.

 

Директор із розвитку проекту «Детектор медіа» Костянтин Дорошенко, головний натхненник репрезентованого проекту, додає: «Це абсолютно новий підхід у взаємодії банку та ЗМІ в Україні. Досі ми бачили ходи доволі прямолінійні – або спонсорство, або рекламні відносини. Ця програма – свідчення того, що в країні з’являється нове розуміння комунікації великого бізнесу і суспільства – через стратегічне інвестування у фаховість та обізнаність майбутніх громадян. Може, масштаби проекту й не грандіозні, але він має справжній глибинний сенс. І я впевнений, що приклад OTP Bank надихне інші компанії до не поверхового діалогу з суспільством».

 

 

Шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова, голова правління OTP BankДмитро Зінков та директор Інституту журналістики КНУ ім.Шевченка Володимир Різун

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10596
Читайте також
26.02.2008 11:59
Марина Пироговская, для «Детектор медіа»
17 636
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду