17-20 листопада в Дніпропетровську – покази фільмів з фестивалю документального кіно про права людини «Один світ»

4 Листопада 2013
10904
4 Листопада 2013
14:45

17-20 листопада в Дніпропетровську – покази фільмів з фестивалю документального кіно про права людини «Один світ»

10904
17-20 листопада в Дніпропетровську – покази фільмів з фестивалю документального кіно про права людини «Один світ»

Чеський центр у Києві запрошує на покази Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Один світ», які відбуватимуться з 17 до 20 листопада у Дніпропетровській центральній міській бібліотеці (м. Дніпропетровськ, вул. Леніна, 23).

 

Jeden svět/Оne World - це чи не найбільший у світі правозахисний фестиваль документального кіно, одна із найголовніших подій Чехії, що охоплює більше 40 міст та притягує близько 100 тисяч відвідувачів щороку. Соціально-політичне життя, захист довкілля, міжнародні конфлікти - далеко не все коло питань, що охоплюють покази. Окрім того фестиваль визначає кращого режисера у своїй галузі та пропонує зацікавленим партнерам проводити своєрідні відгуки фестивалю у своїх країнах. Наприклад, учасниками цієї події вже стали: This Human World з Австрії, One World Berlin, Watch Docs. Human Rights in Film IFF у Польщі, Guth Gafa Documentary Festival з Ірландії та чимало інших помітних фестивалів.

 

Глядачам покажуть 4 фільми з програми фестивалю за 2013 рік:

 

17 листопада 17:00

Лукаш Кокеш, Клара Тасовська/72 хв/ Чехія/2012

 

Твердиня/Fortress - фільм про сучасне Придністров'я - своєрідну нічийну, заборонену зону, що оточила себе мурами комунізму і більше схожа на музей під відкритим небом. Чеські режисери Клара Тасовська та Лукаш Кокеш змальовують щоденне життя мешканців та управлінців, що так і залишитись у перебудовних 80-х роках минулого століття. У обговоренні фільму візьмуть участь міжнародні експерти у галузі захисту прав людини - чеський політик, міністр внутрішніх справ Чеської Республіки (1992 -1997) Ян Румл та чеський політик, міністр природного середовища (1996 - 1998) Їржі Скаліцкі.

 

18 листопада 18:30

Ян Геберт/ 56 хв/ Чехія/ 2012

Ігри каменю/Stone Games - це історія присвячена політичним спекуляціям із «німецьким питанням» в історії Чехії. Пам'ятник восьми судетським німцям, що були вбиті одразу після завершення Другої світової війни, став своєрідним символом політичних маніпуляцій  у містечку Нови Бор та на нещодавніх президентських виборах у Чехії. Стрічка розповідає про хиткий баланс між нацизмом, патріотизмом та історичним фактом. Про фільм говоритиме український експерт - історик, публіцист, голова вченої ради Центру досліджень визвольного руху - Володимир В'ятрович.

 

19 листопада 18:30

Єлєна Хорєва, Алєксєй Жиряков/ 79 хв/ Росія/ 2012

Забирайся, зимо!/Winter, Go Away! - фільм розповідає про події президентських виборів 2012 року у Росії. Режисери показують ковзанку авторитарного правління, на якій так легко послизнутися тим, хто ще мріє бачити справді внутрішньо вільну та демократичну країну...Стрічку прокоментує Володимир Горбач - політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва, експерт із питань зовнішньої та внутрішньої політики України.

 

20 листопада 18:30

Ліз Мермін/ 60хв/ Англія/ 2012

Дивовижний Азербайджан!/Amazing Azerbaijan! - це історія про країну, що дивиться на світ двома обличчями: поєднує в собі традиції Сходу та Заходу, прагне бути цивілізованою в очах міжнародних спостерігачів, але водночас не здатна справді змінитися, подолати корупцію і бути гідною вільної опозиції. До розмови про сучасний Азербайджан долучиться відома азербайджанська журналістка, кореспондент служби Радіо Свобода - Хадіджа Ісмайлова.

 

Одночасно з показами відбудеться мобільна фотовиставка «Права людини поза грою» від українського Центру громадянських свобод у партнерстві з чеською правозахисною організацією Člověk v tísni/Людина в біді. Виставка піднімає актуальні питання порушення прав людини в Україні та висвітлює проблеми зловживання правоохоронними органами своїми повноваженнями, обмеження свободи волевиявлення та права людей на мирні зібрання, перешкоджання журналістам у їх діяльності. На п'ятнадцяти полотнах зображено історії реальних людей, які відчули тиск влади на собі і не хочуть миритися з порушеннями своїх прав.

 

Вхід вільний.

 

Контактна особа: програмний координатор Чеського центру в Києві Юлія Стахівська, 095 505 64 14

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10904
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду