Речинський і Течинський представлять Україну в конкурсі «Артдокфесту»

Речинський і Течинський представлять Україну в конкурсі «Артдокфесту»

29 Жовтня 2013
12674
29 Жовтня 2013
09:40

Речинський і Течинський представлять Україну в конкурсі «Артдокфесту»

12674
Речинський і Течинський представлять Україну в конкурсі «Артдокфесту»
Речинський і Течинський представлять Україну в конкурсі «Артдокфесту»

Українські режисери-документалісти Юрій Речинський та Олександр Течинський представлять Україну у конкурсній програмі кінофестилю «Артдокфест».

 

Як зазначено на сайті форуму, «Хворісукалюди» Юрія Речинського та «Сери і сеньйори» Олександра Течинського змагатимуться зі стрічками режисерів із Росії та Німеччини.

 

Нагадаємо, у стрічці «Хворісукалюди» спільного виробництва України й Австрії подано дві історії. Одну Юрій Речинський присвятив хлопцеві, який розшукує свою матір. Перед ним постала сюрреальна, деґенеративна спільнота його рідного села, сповненого ненависті та садистської люті. Друга історія - про вагітну дівчину, яка хоче народити дитину, чиє життя напевне буде ще гірше за її власне. Сестри змушують її зробити аборт.

 

 

Фільм став спеціальною подією цьогорічного Міжнародного кінофестивалю «Молодість». Режиссера було відзначено призом «Серце Сараєво» в секції «Найкращий документальний фільм» на Сараєвському кінофестивалі.

 

Стрічка «Сери та сеньйори» оповідає про кількох українців, які восени з'їжджаються до міста Умань, аби заробити гроші, працюючи носильниками під час паломництва хасидів на свято Рош ха-Шана. Чотири доби заробітчани сплять по кілька годин у саморобних халабудах при дорозі, а в інший час тягають на собі тонни речей, щоб заробити двомісячну зарплатню.

 

 

Картину Олександра Течинського відібрано до конкурсу 56-го Міжнародного Лейпцизького фестивалю документального та анімаційного кіно, що пройде з 28 жовтня до 3 листопада.

 

Відкритий російський фестиваль документального кіно «Артдокфест» пройде у Москві з 30 листопада по 9 грудня.

 

Форум засновано в столиці Росії 2007 року. На сьогоднішній день це найбільший у Росії фестиваль документального кіно за кількістю фільмів, сеансів й обсягом ділової програми. У конкурсній програмі беруть участь фільми російською мовою з країн усього світу. У позаконкурсній програмі «Среда» представлена світова російськомовна документалістика.

 

Щорічно фестиваль відвідує близько 20 000 глядачів, гостей і учасників.

 

У день закриття «Артдокфесту» вручається Національна премія в галузі неігрового кіно і телебачення «Лавровая ветвь».

 

Президент «Артдокфесту» - режисер і продюсер, львів'янин за походженням Віталій Манський. Програмний директор ─ кінокритик, шеф-редактор телеканалу «Культура» Вікторія Бєлопольська.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.artdocfest.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12674
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду