На поведінку мера Кременчука з місцевими ЗМІ поскаржилися Януковичу, Азарову та Пшонці

На поведінку мера Кременчука з місцевими ЗМІ поскаржилися Януковичу, Азарову та Пшонці

17 Жовтня 2013
12037
17 Жовтня 2013
19:22

На поведінку мера Кременчука з місцевими ЗМІ поскаржилися Януковичу, Азарову та Пшонці

12037
Томенко написав депутатське звернення Азарову та Пшонці, а кременчуцькі журналісти закликали Януковича розібратися з тиском мера на місцеві ЗМІ
На поведінку мера Кременчука з місцевими ЗМІ поскаржилися Януковичу, Азарову та Пшонці
На поведінку мера Кременчука з місцевими ЗМІ поскаржилися Януковичу, Азарову та Пшонці

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко закликає прем'єр-міністра Миколу Азарова та генерального прокурора Віктора Пшонку провести розслідування дій міського голови Кременчука Полтавської області Олега Бабаєва щодо спроби тиску та перешкоджання роботі кременчуцьких ЗМІ - газет «Програма Плюс», «Кременчуцький Телеграф» та телекомпанії «Візит». Про це йдеться на сайті політика.

 

«Справа в тому, що 11 жовтня 2013 року міський голова Кременчука на апаратній нараді у міськвиконкомі вдався до погроз на адресу представників кременчуцьких засобів масової інформації - газет "Програма Плюс", "Кременчуцький Телеграф" та телекомпанії "Візит". Він звинуватив засоби масової інформації у "виробництві лайна": на його погляд, журналісти "не так" висвітлювали події зі святкування Дня міста», - зазначив Микола Томенко.

 

Голова медійного парламентського комітету занепокоєний фактом ганебної поведінки керівника органу місцевого самоврядування, який не дотримався присяги державного службовця як з точки зору етики поведінки так і згідно з чинним законодавством.

 

Тим часом журналісти з Кременчука закликали президента України Віктора Януковича вплинути на місцеву владу з метою припинення утисків незалежних ЗМІ - газет «Програма плюс», «Кремінь» та приватної телекомпанії «Візит», яку намагаються перевести у комунальну власність, повідомляє УНІАН.

 

Зі слів голови Незалежної медіа-профспілки України Юрія Луканова, останні два роки ці ЗМІ перебувають під серйозним пресінгом місцевої влади і насамперед мера Кременчука Олега Бабаєва.

 

«У Кременчуці державні органи влади хочуть прибрати до себе приватну компанію («Візит». - ТК), яка успішно працює 20 років. При цьому влада використовує штучний привід - таке собі державне рейдерство і шляхом незаконних судових рішень намагається привласнити приватну власність», - сказав пан Луканов.

 

Адвокат телекомпанії «Візит» Руслан Лазоренко пояснив, що наприкінці минулого року сесія міської ради прийняла рішення про передачу майнових прав компанії давно ліквідованому комунальному підприємству ТТЦ «Електрон», яке було засноване у 1992 році і яке нібито заснувало «Візит», хоча останній був зареєстрований роком раніше. А 19 вересня цього року Автозаводський суд міста передав телекомпанію в комунальну власність.

 

За словами кореспондента «Програми плюс», голови кременчуцької міської організації НМПУ Юлії Билиної, ще з початку року міський голова Олег Бабаєв неодноразово публічно заявляв, що телекомпанія втратить реєстрацію і буде передана до комунальної власності.

 

«Ситуація із свободою слова в Кременчуці є надзвичайно складною, а спроба підпорядкування приватної телекомпанії органам державної влади створить прецедент в Україні», - наголосила пані Билина.

 

Як заявила головний редактор газети «Кремінь» Ольга Оленич, «негайно повинна Адміністрація Президента і сам Президент звернути увагу на переслідування свободи преси у Кременчуці і негайно запобігти».

 

Нагадаємо, у вересні суд передав приватну телекомпанію «Візит» у комунальну власність. Раніше, в червні, журналісти кількох міських газет і телекомпанії «Візит» зробили заяву стосовно ситуації, що склалася на ТРК «Візит». Вони закликали протистояти спробам місцевої влади забрати приватну телекомпанію «Візит» у її власників і передати до комунальної власності.

 

11 жовтня міський голова Кременчука Олег Бабаєв на апаратній нараді у міськвиконкомі вдався до брутальної лайки і погроз на адресу кременчуцьких ЗМІ - газет «Програма Плюс», «Кременчуцький Телеграф» та телекомпанії «Візит». Він звинуватив ЗМІ у «виробництві лайна»: на його погляд, журналісти «не так» висвітлювали події зі святкування Дня міста. Національна спілка журналістів України і Незалежна медіа-профспілка України засудили тиск мера на ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12037
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду