У Кременчуці почався суд щодо прав власності на ТРК «Візит»

14 Червня 2013
8097

У Кременчуці почався суд щодо прав власності на ТРК «Візит»

8097
У Кременчуці почався суд щодо прав власності на ТРК «Візит»

13 червня Автозаводський районний суд міста Кременчука почав розгляд справи стосовно позову кременчуцької комунальної телерадіокомпанії (КТРК) до приватної телекомпанії «Візит» та її засновників. Про це повідомляє тижневик «Програма плюс».


Справу розглядає суддя Олена Предоляк.

 

Як повідомляла «Детектор медіа»,  міська влада вважає, що у витоків міського телемонополіста стояв виконком міської ради та асоціація промислових підприємств Кременчука, вони були основними ідеологами, засновниками і донорами підприємства ТОВ «КТБ».

 

Це підприємство для виконання окремих функцій створило мале підприємство «Візит». МП «Візит» спільно з ТТЦ «Електрон» створили  МКП «Візит», яке сконцентрувало на собі максимум активів міського телебачення. На основі МКП «Візит» після виведення зі складу власників ТТЦ «Електрон» було створено нині існуюче ПП «Приватна телекомпанія "Візит"».

 

Мер Кременчука Олег Бабаєв вважає, що документи про вихід «Електрона» із засновників МКП «Візит» були підроблені.

 

За інформацією «Програми плюс», уточнений позов КТРК складається з десяти пунктів, головним з яких є визнання комунальної телерадіокомпанії правонаступником малого комунального підприємства «Візит», яке у 1995 році було перереєстровано у приватну телекомпанію «Візит».

 

«Загалом на судовому засіданні йшлося про події 20-річної давнини та проведення чи не проведення у той час тих чи інших колективних зборів.  Як на здоровий глузд, мова у всьому лише про одне - про намагання відібрати у підприємців Мельників їх власність, приватну телекомпанію "Візит". А це, окрім всього, означає позбавлення кременчужан вибору дивитися телепрограми місцевих журналістів, які їм до вподоби, але не до вподоби міськвиконкомівським чиновникам», - звертає увагу видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8097
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду