НСЖУ і НМПУ засуджують брутальні напади і тиск мера Кременчука на журналістів

НСЖУ і НМПУ засуджують брутальні напади і тиск мера Кременчука на журналістів

15 Жовтня 2013
9126
15 Жовтня 2013
13:39

НСЖУ і НМПУ засуджують брутальні напади і тиск мера Кременчука на журналістів

9126
НСЖУ і НМПУ засуджують брутальні напади і тиск мера Кременчука на журналістів
НСЖУ і НМПУ засуджують брутальні напади і тиск мера Кременчука на журналістів

Національна спілка журналістів України (НСЖУ)  і Незалежна  медіапрофспілка України  (НМПУ)  ухвалили  спільну заяву щодо брутального поводження  міської влади Кременчука  щодо журналістів і тиску на незалежні ЗМІ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа»,  11 жовтня міський голова Кременчука Олег Бабаєв  на апаратній нараді у  міськвиконкомі вдався до брутальної лайки і погроз  на адресу представників кременчуцьких засобів масової інформації -  газет «Програма Плюс»,  «Кременчуцький Телеграф» та телекомпанії «Візит». Він звинуватив ЗМІ у «виробництві лайна»:  на його погляд, журналісти «не так» висвітлювали події зі святкування Дня міста. В заяві НСЖУ-НМПУ зазначено, що це - не перший випадок, коли міська влада Кременчука  втручається у професійну діяльність журналістів.

 

«Така поведінка з боку чиновників найвищого рангу місцевого самоврядування є неприпустимою ні з точки зору етики державного службовця, ні з точки зору законодавства, яке  передбачає кримінальну відповідальність за переслідування журналіста», - йдеться у спільній заяві.

 

Мер Кременчука не хоче бачити дошкульну критику в незалежній пресі

 

Міська влада Кременчука продовжує порушувати права журналістів та виявляє намір повністю контролювати інформаційний простір у місті, незважаючи на міжнародні зобов`язання України щодо забезпечення  свободи діяльності журналістів та ЗМІ та підготовку закону  про роздержавлення комунальних засобів масової інформації. «В Кременчуці навпаки за ініціативи міського голови відбувається спроба відібрати приватну телекомпанію «Візит» у власникам і передати її в комунальну власність. Попри заяви власника «Візиту» про фальсифікацію документів, Автозаводський суд виносить  суперечливі рішення, й існує реальна загроза того, що саме в Кременчуці виникне прецедент, коли телекомпанія, опозиційна до влади, буде знищена з допомогою  суду», - відзначають Медіапрофспілка і Спілка журналістів.

 

НСЖУ і НМПУ заявили, що вживатимуть правових і політичних заходів для того, щоб міська  влади  в Кременчуці  припинила незаконний тиск на засоби масової інформації і увійшла в стосунках з журналістами у правове русло. 

 

Нагадаємо, у вересні суд передав приватну телекомпанію «Візит» у комунальну власність. Раніше, в червні, журналісти кількох міських газет і телекомпанії «Візит» зробили заяву стосовно ситуації, що склалася на ТРК «Візит». Вони закликали протистояти спробам місцевої влади забрати приватну телекомпанію «Візит» у її власників і передати до комунальної власності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9126
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду