19 жовтня – відкриття фотовиставки Ульріха Зайдля «Рай: Любов. Віра. Надія»

8 Жовтня 2013
14368
8 Жовтня 2013
14:46

19 жовтня – відкриття фотовиставки Ульріха Зайдля «Рай: Любов. Віра. Надія»

14368
19 жовтня – відкриття фотовиставки Ульріха Зайдля «Рай: Любов. Віра. Надія»

19-27 жовтня в «Мистецькому арсеналі» відбудеться фотовиставка робіт спеціального гостя МКФ «Молодість», австрійського режисера Ульріха Зайдля.

 

Зайдль привезе до Києва 42 фотороботи, присвячені його «райській» трилогії. Власне, саму трилогію покажуть на «Молодості» в рамках першої у світі повної ретроспективи режисера «Ульріх Зайдль. Тотальна ретроспектива».

 

Сексуальність, духовність, фізичність - три жінки з однієї європейської родини у різні способи шукають, як вдовольнити свої найпотаємніші бажання. Сорок дві оригінальні фотороботи на межі вуайєризму, співчуття, трагедії й комедії, критика суспільства споживання, самотність та відторгненість особистості в сучасному світі - кристалізація того радикально реалістичного дискурсу, з яким кінорежисер працює все життя та який так виразно артикульований у гучній кінотрилогії «Рай», яка, власне, буде представлена в рамках першої в світі повної ретроспективи фільмів Ульріха Зайдля на 43-му МКФ «Молодість».

 

Ульріх Зайдль, не закінчивши Віденську кіноакадемію (його попросили залишити заклад після контроверсивної стрічки про випускний бал), розпочав свою кар'єру як режисер документальних фільмів, знімаючи короткий метр та працюючи для телебачення.

 

В 1990-ті вийшли його повнометражні фільми «Звірина любов» (1995) та «Моделі» (1999), які отримали чимало, як це буде тепер і надалі, фестивальних нагород та неоднозначних відгуків. Широке визнання вперше прийшло до австрійця, коли йому було майже 50 років. Фільм «Собача спека» - повнометражний ігровий дебют Зайдля - став справжнім відкриттям Венеційського кінофестивалю у 2001 році, здобувши спеціальну премію журі.

 

Після міжнародного успіху Зайдль відкрив власну кінокомпанію, і вже у 2007 спродюсував свій другий ігровий фільм «Імпорт/Експорт», який номінували на «Золоту пальмову гілку» у Каннах.

 

Перша частина «райської» трилогії «Рай: Любов» 2012 року номінували на «Золоту пальмову гілку» Канн. Друга частина, «Рай: Віра» отримала спеціальний приз журі у Венеції. Стрічка «Рай: Надія» увійшла до конкурсної програми цьогорічного «Берлінале».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14368
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду