Журналістам заборонили фотографувати вертоліт Януковича. ОНОВЛЕНО

Журналістам заборонили фотографувати вертоліт Януковича. ОНОВЛЕНО

2 Жовтня 2013
9758
2 Жовтня 2013
12:52

Журналістам заборонили фотографувати вертоліт Януковича. ОНОВЛЕНО

9758
Журналістам заборонили фотографувати вертоліт Януковича. ОНОВЛЕНО
Журналістам заборонили фотографувати вертоліт Януковича. ОНОВЛЕНО

Вчора, 1 жовтня, під час візиту Президента України Віктора Януковича на Яворівський військовий полігон на Львівщині журналістам заборонили фотографувати вертоліт, на якому прилетів президент. Про це повідомив кореспондент ZAXID.NET Данило Мокрик. 

 

У своїй новині для ZAXID.NET пан Моркрик   написав, що під час військових навчань на Яворівському полігоні,  у яких взяв участь президент,  деякі представники ЗМІ вирішили сфотографувати вертоліт.  Журналіст зазначив, що Віктора Януковича на той час всередині не було.

 

Також Данило Мокрик  додав, що до журналістів підійшли представники охорони президента і без жодних пояснень попросили стерти зроблені фото. Кореспондент написав, що журналісти та охоронці  не розвивали конфлікт, а «деякі журналісти стерли зображення».

 

Данило Мокрик уточнив у коментарі «Детектор медіа», що журналісти проводили зйомку вертольоту президента зовні. Охорона попросила журналістів видалити зроблені фотографії. Окремі журналісти прислухались до такого прохання, але охоронці не перевіряли його виконання. Деяким кореспондентам, яким вдалося зробити фотографії й залишитись непоміченими для охорони, вдалося зберегти зроблені світлини.

 

Керівник правових проектів Інституту масової інформації (ІМІ) Роман Головенко не вважає вимогу стерти фотографії президентського вертольоту перешкоджанням журналістській діяльності, якщо журналісти стерли матеріал добровільно. Заборону фотографувати вертоліт пан Головенко пов'язує із безпекою президента.

 

«Варто розглягнути два варіати подій. Якщо йдеться  про фотографування гелікоптеру ззовні, коли він був на стоянці в аеропорту, то така заборона була б дивною. В ХХІ столітті, кожен, хто перебуває біля того полігону, міг би зробити фотографії. Якщо вже охорона так не хотіла, щоб вертоліт фотографували, то вони могли закрити його  якоюсь спеціальною ширмою.  Думаю, що журналісти видаляли знімки по-дружньому, бо в іншому разі, якщо йти правовим шляхом, охоронці мали б викликати міліцію. Далі міліція мала б забрати фотоапарати і в судовому порядку вирішувати, знищувати чи не знищувати відзнятий матеріал», - прокоментував для «Детектор медіа» інцидент на Львівщині пан Головенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9758
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду