Держкіно готує новий закон про кіноматограф

Держкіно готує новий закон про кіноматограф

27 Вересня 2013
9916
27 Вересня 2013
11:48

Держкіно готує новий закон про кіноматограф

9916
Держкіно готує новий закон про кіноматограф
Держкіно готує новий закон про кіноматограф

Державне агентство України з питань кіно розробляє новий закон про кінематограф. Про це 26 вересня під час прес-конференції повідомив начальник управління державного регулювання та реалізації кінопроектів відомства Станіслав Притула, пише «Дзеркало тижня».

 

«На сьогоднішній день розробляється новий проект закону України про кінематограф. Я думаю, найближчим часом цей проект закону буде оприлюднено, ми зможемо провести його широке обговорення. Зараз він на початковій стадії обробки, є нариси», - сказав пан Притула.

 

За його словами, внесення  поправок до старого закону про кінематограф не дасть бажаного ефекту, тому було вирішено виписати нову законодавчу базу в сфері кінематографа.

 

У свою чергу продюсер і режисер Олена Фетісова, яка продюсувала фільм «Параджанов» переконана, що новий закон сприятиме вирішенню проблем щодо копродукції. «Що потрібно зробити, щоб копродукція працювала швидше, прозорішим і ефективнішим? Потрібно обов'язково розробити і внести поправки до відповідних законів про кіно про права продюсера: що він має права на фільм апріорі, і не може бути інакше», - зазначила пані Фетісова.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Верховна Рада ухвалила 18 вересня Закон «Про внесення зміни до Закону України «Про ратифікацію Європейської конвенції про спільне кінематографічне виробництво»». Відтепер компетентним органом з надання кінематографічним творам статусу продукту спільного виробництва в Україні є Державне агентство України з питань кіно, таким чином повноваження між Держкіно та Міністерством культури України розмежовано.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9916
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду