У Кембриджському університеті створять сайт про Тараса Шевченка

У Кембриджському університеті створять сайт про Тараса Шевченка

21 Вересня 2013
5771
21 Вересня 2013
15:33

У Кембриджському університеті створять сайт про Тараса Шевченка

5771
У Кембриджському університеті створять сайт про Тараса Шевченка
У Кембриджському університеті створять сайт про Тараса Шевченка

Програма Українських студій при Кембриджському університеті у Великобританії планує у жовтні запустити сайт до святкуванню 200-річчя Тараса Шевченка у Сполученому Королівстві, Україні та світ, пише «День».

 

Вебресурс буде присвячено промоції заходів з нагоди річниці. Автори ідеї хочуть бачать його «простим, але інформативним».Викладені на ресурсі матеріали повинні спонукати до вивчення творчості й біографії Шевченка.

 

Оновлювати інтерактивний календар подій ученим допомагатимуть студенти й викладачі з університетів і культурних інституцій України, Європи та Північної Америки.

Ресурс міститиме кілька додаткових розділів, зокрема блог і фотострічку.

 

«Українські студії - це передусім дослідницька і навчальна інституція, але ми також наполегливо працюємо над тим, щоб культивувати в Європі знання про живу і яскраву українську культурну спадщину», - розповів керівник Українських студій при Кембриджському університеті доктор Рорі Фіннін.

 

Наміри Кембриджського університету вітає завідувач віділу шевченкознавства Інституту літератури ім. Т. Шевченка НАН України, доктор філологічних наук Валерія Смілянська. «Сьогодні тексти Шевченка, якщо читати їх неупереджено, інколи є навіть гостро актуальними. Водночас потреба в популяризації його творчості у світі - очевидна, а інтернет - один з кращих засобів для цього. Особливо доречною ініціатива британських вчених виглядає на тлі відсутності адекватного інтересу до постаті Кобзаря у світі», - каже вона.

 

Також пані Смілянська додає:  «Було б чудово, якби принаймні в ювілейний рік телебачення і радіо бодай декілька хвилин щодня відводили на читання текстів Кобзаря, супроводжуваних мінімальним коментарем. Можливо, це допомогло би позбутися стереотипних уявлень про Шевченка, які виникли у багатьох українців внаслідок ознайомлення зі шкільною програмою».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.day.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5771
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду