«Танці з зірками-2»: передбачуване шоу, в якому бракує зірок? (ОНОВЛЕНО)

16 Березня 2007
7065
16 Березня 2007
14:28

«Танці з зірками-2»: передбачуване шоу, в якому бракує зірок? (ОНОВЛЕНО)

7065
Які ваші враження від першого ефіру «Танців із зірками-2»? Відповідають Ігор Кондратюк, Юрій Покальчук, Володимир Макеєнко, Руслана Писанка, Світлана Леонтьєва та інші.
«Танці з зірками-2»: передбачуване шоу, в якому бракує зірок? (ОНОВЛЕНО)

Про феномен популярності проекту «Танці з зірками» «ТК» вже неодноразово писала. Ми не тільки пильно стежили за ходом програми, але й зверталися до експертів, аби вони оцінили якість втілення зарубіжного формату в українському телеефірі.

 

Як уже повідомляла «ТК», «1+1» презентував продовження проекту – «Танці з зірками-2». Після появи в ефірі першої програми проекту ми провели опитування, аби з’ясувати, чи намітилася якась динаміка популярності «Танців». Медійники, письменники та політики відповідають на питання «ТК»:

 

– Які ваші враження від «Танців із зірками-2»?

 

 

Руслана Писанка, ведуча, учасниця першого проекту «Танці з зірками»:

Головна відмінність від першого проекту, на мій погляд, – у складі учасників. Мені здається, що у ведучих з’явився якийсь новий образ. І правильно, що ведучими залишилися Тіна Кароль і Юрій Горбунов. Вони – одні з тих, хто зв’язує обидва проекти. Мені важко об’єктивно оцінити, оскільки я брала участь у першому проекті, проте вважаю,  що саме в першому проекті було більше шоу, ніж у другому.

 

Важко визначити фаворита. Я дуже переживаю за Сніжану Єгорову, адже вона недавно народила дитину – уявляю, як їй важко і фізично, і морально. Іра Білик теж дуже цікава – і як учасник, і як творча особистість. Вона хоч і в хорошій формі, проте я знаю, що в бальних танцях потрібна специфічна підготовка. І тому їй теж буде важко. Ще мені дуже подобається Макс Неліпа. За ним цікаво спостерігати, він дуже смішний, дотепний, я би сказала – відмінний комік.

 

Що ж до популярності шоу, то це швидше питання до продюсерів. Думаю, багато залежатиме і від учасників. Хоча «Танці» стали дуже популярними у глядачів і, на мою думку, рейтинг падати не буде.

 

 

Юліанна Дубовик, кореспондент телекомпанії «Ера»:

– Коли були перші «Танці», – мені було цікаво і я спеціально відшукувала час, аби подивитися програму. А коли вчора подивилася «Танці з зірками-2», мені не сподобалося. Склалося враження, що це вже просто конвеєр: нових думок не продукують, креативу немає – на перших «Танцях» усе й закінчилося, а тепер працюють за готовим сценарієм попередників. Трохи не сподобалась хореографія, вона стала спрощеною. У першій програмі намагалися дати якусь родзинку, а зараз, на жаль, нічого такого немає.

 

Я бачила американський варіант цієї програми. Там більше елементів шоу – світло, костюми. Я не можу сказати, що в нас гірші – просто вони інші. Там більше блиску – в сукнях, у костюмах чоловіків. І там надзвичайно складна і швидка хореографія, навіть у вальсі. А наші трохи простіше до цього ставляться, мабуть тому, що в них менше часу для підготовки.

 

 

Галина Студеннікова, журналіст «Нашого радіо»:

– Мені не сподобалося те, що дуже багато учасників виходили на паркет зі словами, мовляв, ми розуміємо, що це насамперед не танці, а шоу. Не слід забувати, що костюмами, які б вони не були гарні, посмішками, епатажем, грою – не перемогти справжнє мистецтво, справжнє вміння танцювати. Якщо видно, що людина насправді дуже гарно танцює, то байдуже, який у неї костюм. Її тіло, пластика, рухи доводять, що вона дійсно досягла якихось успіхів у цьому виді мистецтва. А погану хореографію, дерев‘яні руки і ноги замаскувати під чудовими костюмами або під певною грою неможливо. Насправді, тепер виходить не дуже цікаво. Мабуть, це не те, чого хотіли досягти автори й учасники проекту.

Хтось із нових учасників сподобався?

Можливо, Лілія Підкопаєва. А ще Сніжана Єгорова. Не тому що вона надзвичайно гарно танцює – коли вона готувалася, то виглядала надзвичайно теплою, енергійною людиною. Такою я її ніколи не бачила, на екрані вона була геть іншою. Але коли показували кадри, де вона готується, було видно, що людина отримує кайф від того, що робить.

 

 

Юрій Шкарлат, координатор з питань доступу громадян до законодавчого процесу:

– Проблема, на мій погляд, у тому, що ця програма не демонструє виняткові якості наших так званих зірок. Мене більше зацікавили програми на російському Першому каналі – це «Зірки на льоду» та «Зірки в цирку». Там митці виходять за межі своїх традиційних  можливостей. Одні актори під куполом стрибають, інші дресирують собачок. Наприклад, Ксенія Собчак  дресирувала собачок – і вони її слухалися. Тобто, зірки демонструють те, чого ніколи – ані в театрі, ані в кіно, ні на естраді – не зможуть показати. У «Танцях із зірками» ми бачимо тільки те, що вони рухаються (одні краще, інші гірше). Взагалі, люди танцюють десь із двох років і аж до глибокого пенсійного віку. Тобто, це нормально, звично, коли у пластичних рухах виражаються емоції. І я не побачив у програмі чогось «аж надто» такого. Будь-яка пересічна людина, якщо з нею працюватиме професійний тренер або майстер, зможе робити те ж саме, і не гірше. Цікавішим було би, якби вони продемонстрували щось в інших жанрах.

 

 

Петро Порошенко, народний депутат України (фракція «Наша Україна»):

– «Танці з зірками-2» я не зміг подивитися. У мене немає часу. Але я чув, що це дуже гарний проект, котрий має дуже високі рейтинги. Якби було більше вільного часу, я би подивився.

 

 

Андрій Кожемякін, народний депутат України (фракція БЮТ):

– Перші «Танці з зірками» дивився, вони мені сподобалися. А першу програму «Танців із зірками-2» не дивився, був у дорозі. Утім, я знаю, хто там бере участь. У мене дружина, син і дочка стежать за проектом, вони чітко мене інформують. Із їхніх слів я все знаю: тобто, що перші «Танці» були несподівані, а другі – це вже очікуване. Другі – це таки другі. У «Танцях з зірками-2» моїм рідним сподобалися Лілія Підкопаєва й Олег Скрипка.

 

 

Володимир Макеєнко, народний депутат України (фракція Партії регіонів):

– Я не просто дивився, ми з дружиною навіть були присутні як глядачі на перших  «Танцях із зірками». Бо в мене два старших сина танцюють. Що стосується враження, то ажіотаж, звичайно, вже спав. Але в принципі – це хороший проект, аби пропагувати нормальний, здоровий, красивий образ життя в Українській державі. Це краще, ніж ті фільми, які не можна дивитися – не те що дітям, а навіть дорослим. Мені подобаються всі, хто своєю працею досягають якихось успіхів – чи то у спорті, чи на екрані, чи в журналістиці.

 

 

 

Ігор Кондратюк, продюсер проекту «Шанс»:

Я, на жаль, не дивився перший випуск програми «Танці з зірками-2», але є люди, за яких я вболіваю, – це Саша Пономарьов, Світлана Лобода, Лілія Підкопаєва. Звичайно, вони для мене більш далекі, ніж Наталка Могилевська і Віталік Козловський. Але Світлана у мене пару разів вела програму «Шанс», а з Сашком Пономарьовим ми дуже добре приятелюємо. Я дуже радий за Ірину Білик – цікаво те, що вона себе вже трошки переборола і перевтілилася.

 

 

Світлана Леонтьєва, ведуча телеканалу «Інтер»:

Я перші «Танці» бачила, а другі – ні, бо повернулася в країну тільки в понеділок вранці. Загалом, сам проект дуже хороший. На жаль, не можу нічого конкретніше сказати про «Танці з зірками-2», але із задоволенням дивитимуся його в цю суботу, адже перший проект був надзвичайно високого ґатунку. Люди, які розбираються в кіно, – я не кажу про телебачення, – одразу бачать, на якому кадрі закінчуються гроші. А цей проект дуже фахово виконаний і надзвичайно затратний. Це безумовно голлівудський стандарт, тому із задоволенням подивлюся.

 

 

Катерина Котенко, голова Індустріального телевізійного комітету:

– Мені здається, що другий проект емоційніший, яскравіший. Можливо, тому, що протягом перших «Танців із зірками» спостерігалося підвищення глядацького інтересу – все-таки фінальне шоу «Танці з зірками» дивилося дуже багато людей, і я в тому числі. Зараз це підвищення інтересу до «Танців-2» виправдало себе. Ремікси проектів, зазвичай, втрачають свою глядацьку аудиторію, а тут навпаки – є попит. Можна говорити, що Україна, її глядачі готові до подібних проектів. У мене у фаворитах Пономарьов і Підкопаєва, напевне, за них і вболіватиму.

 

Є думка, що в «Танцях-2» більше шоу і менше танців. Ця думка справедлива?

– Так, я думаю, що це справедливо, але, з точки зору телевізійного шоу, це, напевне, і краще. 

 

 

 

Юрій Морозов, генеральний директор каналу «1+1»:

Все ніби йде за планом. Сказати про враження можна буде пізніше, коли вже буде показано другу чи третю програму. Найбільше враження – це надзвичайне хвилювання досвідчених зірок шоу-бізнесу. Мене вразили ці люди, які вміють тримати на собі увагу сотень тисяч людей, – а тут вони почувалися, як новачки, – і це було відчутно під час першої програми.

 

Загалом, це складний формат, його головна фішка, секрет успіху – непередбачуваність: ми не знаємо, як поведуть себе зірки, адже це прямий ефір, котрий не редагується.

 

 

Юрко Покальчук, письменник:

– У мене це шоу викликало менший інтерес, бо зірки, як на мене, повинні бути зірками. Двох зірок-чоловіків із цього проекту я зовсім не ідентифікую, навіть коли б мені їх назвали. Це Неліпа і Кошовий. Одразу зрозуміло, що перше місце візьме Підкопаєва. Вона, звісно, зірка. Але дай професійному танцюристу жінку з даними сильної гімнастки – зрозуміло, що вони будуть чудові і що це перше місце. Решта – на рівних відстанях він цієї пари. А в принципі, якщо це танці з зірками, то Скрипка, чи гарно він танцював, чи ні, – він зірка.

 

Вразив мене Пономарьов, я такого від нього не чекав. Він повівся правильно: не рухався у пошуках якоїсь ексцентрики, а рівно, чітко і м‘яко танцював. Мені здається, що він знайшов свою стилістику. Ще мені було дуже приємно бачити в проекті  Борсюка, якого я  дуже люблю: хоч він і програв, – це людина інтелігентна, людина, яку всі знають.

 

А друга частина, я думаю, не викличе захоплення не тільки в мене. Бо багато з учасників невідомі, хоча зірок у нас багато. Ну, візьміть Кличка! Було б дуже цікаво. Візьміть, врешті-решт, не тільки співаків, а письменників, художників. Можна було, наприклад, Ірену Карпу взяти. Вона і співачка, і письменниця. Сама ідея непогана, але де зірки, котрих усі знають? Де Славко Вакарчук, Марійка Бурмака? Я не розумію, який тут був кастинг.

 

 

Моє резюме таке: шукаючи зірок, я шукаю ті постаті, про яких мені цікаво дізнатися більше. Можна було взяти професійних танцюристів, і вони нам таке показали би! Той же напарник Підкопаєвої – блискучий хлопець. Я вже відчуваю деяку небезпеку з боку глядацької зали: вони можуть сказати, мовляв, на кого там дивитися. У першому турі абсолютно всі були відомі люди, і це забезпечило успіх програми. Сумніваюся, що подібне буде і з «Танцями з зірками-2».


Від «ТК»: За кілька днів після публікації цього опитування Юрко Покальчук доповнив свою відповідь.

Юрко Покальчук:

 

Оскільки моє бачення програми «Танці з зірками» прозвучало дещо однобічно, то хочу підкреслити загальне значення цього шоу, як чи не єдиного сьогодні на фоні нашого телевізійного життя, в якому домінує естетика і  краса.

 

Буденний екран українського телебачення зараз, поза новинами і погодою, вщерть заповнений щоденними розслідуваннями вбивств, грошовими лотереями, або вульгарнуватими  псевдовеселими програмами (як-от «Бійцівський клуб») чи, наприклад, нескінченним ядучим Задорновим (СТБ) і так далі. Лиш де-не-де промайнуть на екранах пізнавальні історичні чи природознавчі перекладні програми.

 

«Танці з зірками» – це свято, веселе, гарне й цікаве. І воно викликає у глядача тільки вищі позитивні емоції.

 

Поза тим у цьому шоу є й цікавий психологічний  аспект – це мова тіла. Вона говорить дуже багато про знайомих незнайомців і незнайомих знайомців, і несамохіть кожен глядач ставить і себе на місце танцюриста, і думає, якби він виглядав тут, щоби в ньому побачили  крізь танець мільйони глядачів. І відбувається такий собі естетичний автоаналіз.

 

Тому побажання можуть бути різними, але відомих людей в Україні багато. І шоу має великі перспективи для продовження. 

 

Show  must go on!  

 

Це якраз про «Танці з зірками».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Світлана Остапа, «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7065
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду