В мережі з’явився сайт-клон, який повністю копіює дизайн «Української правди». ОНОВЛЕНО

В мережі з’явився сайт-клон, який повністю копіює дизайн «Української правди». ОНОВЛЕНО

28 Серпня 2013
20762
28 Серпня 2013
13:55

В мережі з’явився сайт-клон, який повністю копіює дизайн «Української правди». ОНОВЛЕНО

20762
В мережі з’явився сайт-клон, який повністю копіює дизайн «Української правди». ОНОВЛЕНО
В мережі з’явився сайт-клон, який повністю копіює дизайн «Української правди». ОНОВЛЕНО

В інтернеті з'явився сайт «антиджинсових» новин «Українська кривда», зовнішній вигляд якого дуже схожий на дизайн інтернет-видання «Українська правда». Про появу сайту повідомив центр журналістських розслідувань «Свідомо».

 

Поки невідомо, хто займається створенням сайту «Українська кривда» та виробництвом його контенту. В графі «Редактор» вказано, що ним є «проста людина». В розділі «Про нас» ініціатори проекту пояснили, для чого створили сайт. «Прості люди» пишуть, що за основу вони взяли дизайн «Української правди», бо вважають, що цей сайт «штампує заказуху».

 

«Журналісти чи проститутки? Сьогодні межа між двома найдревнішими професіями майже стерлась. Одні журналісти працюють на опозицію, інші - на владу. Однак усі прикриваються високими словами про «стандарти». В Україні немає чесних та незалежних ЗМІ, а читачів годують простроченою джинсою. Нам це набридло. Саме тому  група активістів створила цей сайт. За основу ми взяли дизайн «Української правди». Чому?  Бо саме «УП» на словах очолює боротьбу з джинсою, а на ділі - штампує «заказуху». Різниця лише в ціні... Сьогодні ми оголосили війну джинсі. Наша мета - розповідати про неї читачам. Наша зброя - гумор та іронія. Для нас немає авторитетів», - йдеться на сайті.

 

Контент «Української кривди» здебільшого включає повідомлення, які стосуються ЗМІ, піару та політичних технологій.

 

Головний редактор «Української правди» Олена Притула вважає, що сайт-клон не вартий коментарів і є ще одним підтвердженням того, що «УП» добре працює. «Я не хочу витрачати час на коментарі. Таке вже було і, якщо ми і далі будемо добре працювати, таке ще повториться. Нехай витрачають свої гроші, мене це не хвилює», - сказала пані Притула.

 

«Детектор медіа» надіслала на ресурс інформаційний запит про мотиви створення сайту та його фінансування.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20762
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Штирлиц
3891 дн. тому
Хароший сайт. Ждем раследований. Пиховшек, не заставляй народ ждать. Шурши под клиента регулярно.
Влад
3892 дн. тому
Домен kryvda.com зареэстровано в Австралії, а редагується з Німеччини.
Qcumber
3893 дн. тому
Респект засновнику цього сайту! Повністю згоден з його висловлюванням. Ані краплі поваги до УП у мене немає. На жаль, все меншу повагу викликає і "Телекритика"... :(
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду