Декларація Комітету Міністрів Ради Європи про захист ролі ЗМІ у демократії в контексті медіаконцентрації

3 Березня 2007
3558
3 Березня 2007
22:03

Декларація Комітету Міністрів Ради Європи про захист ролі ЗМІ у демократії в контексті медіаконцентрації

3558
А також Рекомендації КМ РЄ державам-членам щодо плюралізму ЗМІ та розмаїття медіаконтенту і щодо місії суспільних ЗМІ в інформаційному суспільстві. Український переклад документів.
Декларація Комітету Міністрів Ради Європи про захист ролі ЗМІ у демократії в контексті медіаконцентрації

31 січня 2007 року Комітет Міністрів Ради Європи схвалив Декларацію про захист ролі ЗМІ у демократії в контексті медіаконцентрації. У Декларації держави-члени Ради Європи попереджаються про ризик зловживання владою засобів масової інформації у ситуації сильної медіа концентрації та про можливі наслідки такої концентрації для політичного плюралізму і демократичних процесів. Того ж дня Комітет Міністрів схвалив дві Рекомендації. Перша стосується медіаплюралізму та розмаїття медіаконтенту, особливо у світлі переходу до цифрових технологій. Друга Рекомендація, щодо місії суспільних ЗМІ в інформаційному суспільстві, закликає держави-члени Ради Європи гарантувати основоположну роль суспільних медіа у новому цифровому середовищі та пропонує керівні принципи щодо того, яким чином слід розвивати суспільну місію таких ЗМІ.

 

Дивіться український переклад зазначених документів:

 

Декларація Комітету Міністрів Ради Європи про захист ролі ЗМІ у демократії в контексті медіаконцентрації: 1_CM CE Declaration 31 Jan 2007_UKR.doc(34304 bytes)

 

 

Рекомендація Комітету Міністрів Ради Європи державам-членам щодо плюралізму засобів масової інформації та розмаїття медіаконтенту 1_Rec(2007)2_UKR.doc(63488 bytes)

 

 

Рекомендація Комітету Міністрів Ради Європи державам-членам щодо місії суспільних засобів масової інформації в інформаційному суспільстві 1_Rec(2007)3_UKR.doc(65536 bytes)

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3558
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду