УГКЦ презентує мультфільм про будівництво Патріаршого собору у Києві

8 Серпня 2013
22838
8 Серпня 2013
17:21

УГКЦ презентує мультфільм про будівництво Патріаршого собору у Києві

22838
Церква використовує різні форми для проповідування, у тому числі - й мультфільми
УГКЦ презентує мультфільм про будівництво Патріаршого собору у Києві

13 серпня відбудеться презентація мультиплікаційного фільму для дітей «Духовне намисто - Патріарший собор Воскресіння Христового» про ідею та історію будівництва  храму Української греко-католицької церкви (УГКЦ) у Києві. Про це повідомили 8 серпня під час прес-сніданку з главою УГКЦ Блаженнійшим Святославом (Шевчуком).

 

Мультфільм виготовлено Катехитичною комісією УГКЦ спільно зі студією «Арт-відео».

 

За словами ректора Київської духовної семінарії о. Петра Жука, мультфільм - один зі способів достукатися до серця дитини. «У мультфільмі ми розповідаємо й показуємо важливу церковну річ у доступній формі. Ми вже зняли низку мультфільмів про історію церкви, про святі таїнства, про паломницькі місця... Церква використовує різні форми для проповідування, у тому числі -  й мультфільми», - пояснив о. Петро.

 

Присутнім також повідомили, що це вже не перший мультфільм про створення храмів, раніше були зняті мультиплікаційні фільми про собор святого Юра і Львові, церкви у Крилосі, Страдчі.

 

Презентація відбудеться у Києві при Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ за адресою: вул. Микільсько-Слобідська, 5.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22838
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду