Ток-шоу «Я так думаю» з Анною Безулик, «1+1», 18 січня 2007 року

21 Січня 2007
2848
21 Січня 2007
16:38

Ток-шоу «Я так думаю» з Анною Безулик, «1+1», 18 січня 2007 року

2848
Текст програми. Гості – Юрій Луценко та Олександр Лавринович.
Ток-шоу «Я так думаю» з Анною Безулик, «1+1», 18 січня 2007 року

ВЕДУЧА: Добрий вечір! Я вітаю всіх глядачів каналів: «1+1» та «1+1 інтернешнл» в Україні, Канаді, Сполучених Штатах Америки та Ізраїлю. В живому ефірі знову програма «Я так думаю». З новим роком»! Сьогодні ввечері президент України заявив, що повторно застосує право вето до закону «про Кабінет міністрів». І як компроміс запропонував внести зміни тільки до тих норм закону, які на його думку протирічать Конституції. якою буде нова політична гра довкола закону «про Кабінет міністрів»? Чи набуде він в решті чинності, в якій формі, як само він може змінити наше із вами життя? Як раз на ці запитання ми і будемо сьогодні давати відповіді. З ухваленням закону «про Кабмін» ми стали свідками остаточного реформування неокучмізму в Україні та узурпації влади. Маємо ситуацію, коли одна персона карає і милує – це називається диктатурою. Такої думки лідер громадської руху «Народна самооборона», радник президента України, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Вітаю вас, Юрій Віталійовичу, добрий вечір, проходьте, будь ласка. В законі «про Кабмін» є деталізація того, що має робити Кабінет міністрів. Усі можливості для здійснення дуже великого коло повноважень, які передбачені за президентом, за ним і залишаються. В цьому переконаний один із авторів закону «про Кабінет міністрів» міністр юстиції України Олександр Лавринович. Сьогодні – він гість нашої програми. День добрий. Проходьте, будь ласка, Олександре Володимировичу. Експертні оцінки і запитання сьогодні вам пропонують: Микола Оніщук, народний депутат України, заступник глави фракції «Наша Україна»; Григорій Немиря, народний депутат України, заступник голови фракції блоку Юлії Тимошенко; Андрій Єрмолаєв, директор центру соціальних досліджень «Софія»; і Вадим Карасьов, директор інституту глобальних стратегій. Про політичні та правові сенсації довкола закону «про Кабмін» далі стисло Наталя Гичко.

КОР.: Десятого січня 2007-го року президент, прем’єр-міністр та спікер парламенту повідомили про готовність спільно працювати над законопроектом «про Кабінет міністрів України».

Віктор ЮЩЕНКО, Президент України: Мета, яку я ставив цієї зустрічі – це сформулювати такий план роботи інституцій загальнодержавних на 2007-й рік, який би демонстрував суспільству спокій, демонстрація порозумінь толерантності у ключових питаннях національних викликів.

Віктор ЯНУКОВИЧ, прем’єр-міністр України: Негатив той, який був у співпраці із Секретаріатом президента, із президентом особисто нам його треба залишити у минулому році.

Олександр МОРОЗ, голова Верховної Ради України: Парламент готовий до такої співпраці. Я думаю, що ця співпраця буде ефективною.

КОР.: Але вже через два дні антикризова коаліція подолала вето президента на закон «про Кабмін» завдяки 121-му голосу від блоку Юлії Тимошенко. В обмін БЮТ отримав закон про імперативний мандат депутатів місцевих рад та підтримку у першому читанні закону «про опозицію», який обіцяє у майбутньому блоку Юлії Тимошенко крісло віце-спікера та низку посад у парламентських комітетах. Ще минулого місяця голосувати за закон «про Кабінет міністрів» опозиція не збиралися.

«Законом «Про Кабмін», фактично, проводиться узурпація влади, тому ми не будемо його підтримувати. Якщо президент накладе на цей закон вето – фракція БЮТ не стане брати участь у голосуванні за його подолання», - Юлія Тимошенко, лідер БЮТ.

Зміну своєї позиції лідер БЮТ мотивувала прагненням поставити крапку у протистоянні між Секретаріатом президента й уряду. Ще один аргумент блоку – прагнення підштовхнути Віктора Ющенка до розпуску парламенту. У разі набуття чинності закону «про Кабмін» президент, на думку багатьох експертів, втрачає вплив на механізм виконавчої влади. Найбільш дискусійними є такі положення закону: Якщо протягом 15-ти днів президент  не вносить на розгляд парламенту запропоновану більшість у кандидатуру прем’єра, то це робить коаліція. Якщо протягом 15-ти днів глава держави не вносить у парламент кандидатури міністрів закордонних справ і оборони, то їх призначає коаліція. Акти президента скріплюються підписами прем’єр-міністра і міністра, відповідального за їх виконання. І можуть бути повернені президенту із зазначенням причин підписання. Завдання  уряду закон визначив незабезпеченість здійснення, як у Конституції, а здійснення внутрішньої і зовнішньої політики. Прем’єр-міністр сподівається, що закон «про Кабмін» набуде чинності орієнтовно з 26-го січня. У свою чергу президент сьогодні заявив, що повторно застосує право вето до цього закону, хоча як компроміс запропонував внести зміни до тих норм, які суперечать Конституції. Віктор Ющенко наголосив, що має право заметувати закон, оскільки текст, який надійшов йому на підпис відрізняється від раніше ухваленого парламентом.

«Якщо під час розгляду пропозиції президента України до закону будуть внесені зміни непередбачені цими пропозиціями – президент України діє відповідно до статті 2-ї статті 94-ї Конституції України» - рішення Конституційного суду від 7-го липня 1998-го року.

У свою чергу стаття 94-та передбачає, що президент протягом 15-ти днів має право підписати закон, взяти його до виконання та офіційно оприлюднити або повернути його зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної ради України для…

ВЕДУЧА: То єсть будемо вважати, що це крапка у сюжеті – вона і є початком наших запитань. Сьогоднішня заява президента. Спочатку до вас, Олександре Володимировичу, скажіть, будь ласка, як так могло трапитися, що ось цей четвертий пункт частини 7-ї статті 23-ї єдина невідповідність, яка існує, ну, фактично, ламає всю політичну гру в країні. Власне є у вас відчуття, що дійсно президент має право накласти зараз повторне вето, ну формально абсолютно це відповідає рішенню Конституційного суду від 7-го липня 1998-го року. Ви – експерт, будь ласка, ваша думка. Це ясно ваше запитання.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Мені було би зараз цікаво повторили ці слова в якому випадку глава держави має право повторно накласти вето!

ВЕДУЧА: Я можу зацитувати.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Там є відповідь на це запитання. там є відповідь: якщо парламент…

ВЕДУЧА: Так

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України:» Під час розгляду внесе зміни. Не при технічному оформлені ті, хто набирають текст чи ті, хто його пересилає, а парламент. Верховна рада при розгляді зауважень і пропозицій глави держави не внесла жодної зміни.

ВЕДУЧА: Ну, от зміни є.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Це можна було бачити тим, хто дивився за трансляцією засідання Верховної ради, коли ухвалювався цей закон і можна навіть сьогодні це відтворити, взявши стенограму у пленарному засіданні Верховної ради України.

ВЕДУЧА: От дивіться, я також поцікавилася. А як саме повинні вноситися ці зміни? Насправді Конституційний суд, коли він, ми зацитували тільки саме рішення, ну, суто стисло. Інколи тлумачив ось ці ситуації тоді 98-го року, більш розлого трактував як раз це так: якщо Верховна рада, відхиливши пропозиції президента України або повністю врахувавши їх. Тобто саме спосіб розглядання або внесення змін він не був зазначений технічний спосіб чи ні – розглядається закон. В такому вигляді, в якому він і розглядався, він був до правлений очевидно зараз президенту. Так от, вносить за своєю ініціативою додаткові зміни до закону невідомо хто і як їх вніс, ну, такий закон проголосували. Це дійсно невідомо.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Ні, секундочку.

ВЕДУЧА: Президент знову ж таки запрацює за схемою…

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Треба уточнити.

ВЕДУЧА: Яку пропонує стаття 94-та.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Пані Анна, я вибачаюся, але треба уточнити. Верховна рада України жодного рішення щодо зміни слова, літери, коми тим більше якоїсь статті не ухвалювала.

ВЕДУЧА: Але закон – інший. Як так трапилося? Як так взагалі могло трапитися?

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: На превеликий жаль це вперше за час мого перебування у парламенті в якості народного депутата. Я нажаль був свідком кількох таких речей. І завжди вони виправлялися. Правда був випадок, коли не виправили. Коли під час оформлення не добросовісно просто поставилися до оформлення тексту і…

ВЕДУЧА: Ви вважаєте, що це випадкова абсолютно річ, дрібничка?

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Я так думаю, що виходячи із сьогоднішньої інформації. Я просто теж дивився зовсім недавно, кілька годин тому, що після того, коли побачили, що відправили текст там із помилками, то секретаріат парламенту звернувся із тим, що вони побачили, що відправили помилково не той текст і попросили замінити сторінку чи щось таке.

ВЕДУЧА: Це дійсно є, це підтверджено листуванням. Це правда.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Тобто це є свідченням того, що те, що відбулася зміна у тексті немає ніякого відношення до Верховної Ради.

ВЕДУЧА: Олександре Володимировичу, ну, президент формально має право накладати вето чи ні зараз?

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Президент має право накласти вето, коли є рішення Верховної ради України. Такого рішення Верховної ради України немає.

ВЕДУЧА: Я зрозуміла, я зрозуміла. Ви стоїте на тому. Юрій Віталійовичу, ваша думка.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Тут дуже цікава ситуація. Олександр Володимирович вважає, що президент має цілими днями дивитися сесію Верховної ради і хочеться зробити його телеглядачем сесії аби він спостерігав про що там голосують, про що говорять. До нього прийшов лист, в ньому приписано «Глава Верховної ради О. Мороз». Печатка. Він дивіться. Це офіційний документ? Офіційний! В ньому є зміни до закону? Є. Він має право накласти вето. Але питання не в цьому, а чого ви так боїтеся…

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Ну, як би не було листа про те, що було сказано…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Олександре Володимировичу, я мовчав, коли ви виступали. А чого ви так боїтеся, шановні керівники більшості у парламенті, іще раз прогосувать?

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Я не знаю.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Чи не тому, що ваше голосування разом із БЮТ було, м’яко кажучи, ситуативним і ви не впевнені, що іще раз вам це вдасться. Чи не здається вам, що ваші хитрі маневри закінчилися таким же самим хитрим маневром адміністрації? Бо вся українська політика у парламенті замішана на іграх, на здачах, на зрадах, на інтригах. І ви просто боїтеся іще раз повторити це голосування. І тоді у президента дійсно не буде жодних заперечень. Зробіть так.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Вам не здається, що ви не за адресою звертаєтеся?

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Ні, ну, ви захищаєте сторону ту, тому я звертаюся до вас, Олександре Володимировичу. Я знаю, що кнопку не тисли, але ви зараз так захищаєте чинність цього закону. Я вам кажу…

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Я захищаю право.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Там є підпис голови Верховної ради і печатка – це офіційний документ. Вона змінена по відношенню до попереднього? Змінена. Президент автоматично, не дивиться телевізора, як ви йому радите, а накладає вето, бо це його законне конституційне право.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Я вас прошу, не перекручуйте нічого. Я не раджу дивитися телевізор, я раджу дивитися офіційні документи.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Він ще має програму вивчати?

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Якщо є звернення секретаріату Верховної ради про те, що там побачили помилку, не президент її там вишукує, а Секретаріат Верховної ради сказав, що відправили текст, який неправильно набраний, технічними представниками.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Давайте поговоримо про те, як приймався закон, скільки норм регламенту ви порушили при прийнятті? Тому не чіпляйтеся зачіпки…

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Ви знаєте…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Ви зіграли у хитру гру із президентом, вам відповідають адекватно. Ви перші почали українську політику на основах іграх і торгів. І тому отримуєте те, за що ви боролися.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Юрій Віталійович, якось не адекватно в принципі спілкуєтеся?

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Ну, а як інакше?

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Справа у тому, що порушення регламенту – питання звичайно народних депутатів і якщо хтось їх може обґрунтовувати на то є спеціальний комітет у парламенті, є Конституційний суд.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Олександр Володимирович, ви – міністр юстиції. Ви – людина, яка захищати право.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Поки що не наділений правом. Да, я захищаю право.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: І ви тут, хоча би в ефірі сказали, шановні народні депутати, мені дуже не подобається, що ви нехтуєте українськими законами і регламентом Верховної ради. Принаймні це можна від вас чекати?

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Я багато разів говорив про те, що я дуже хочу, щоб всі в Україні, починаючи з глави держави, народних обранців, дотримувалися кожної коми, кожної літери основного закону України і написаного для себе регламенту.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Супер. Олександр Володимировичу, зверніться до більшості…

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Процедура…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Аби вони по регламенту прийняли цей закон іще раз.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Є обов’язковою…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Супер. Зверніться до них із таким проханням. Ви – міністр юстиції, зверніться до своєї більшості, яка вас делегувала на цю посаду і скажіть: робіть все по регламенту, бо я так люблю закони.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Ви знаєте…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»:  Зробіть це, Олександр Володимирович.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Я не побачив, коли ухвалювалося це рішення жодного порушення регламенту.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Жодного?

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Жодного.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: А те, що депутатам роздали ось цю папочку. Хочу звернути увагу. Вже в ході розгляду питання вони мали можливість із ним ознайомитися. А те, що засідання комітету було представників опозиції? А те, що ніхто взагалі не витримував жодних норм підготовки внесення цього документу?

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: От це те, що – це не правда.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»:  Олександре Володимировичу, ви ж були народним депутатом. І я був. Цей документ мав бути за три дні до розгляду питання – його там не було за три дні.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України:» Я можу хочу сказати…

ВЕДУЧА: Олександр Володимирович, я хочу, щоби ви відповіли.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Я можу сказати, що є і інша норма регламенту і яке озвучував глава Верховної ради, коли ухвалене було рішення, що обов’язково на цій сесії буде розглянуто цей закон, коли буде повернуто президенту. І друге те, що ви говорите про наявність проблем із тим, що депутати не встигли ознайомитися, цей текст пів року працював у парламенті, і коли вже надійшли ці пропозиції,  вони слово у слово повторили те, що було внесено у таблиці другого читання.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Олександр Володимирович, регламент є регламент. Три дні до голосування є на вивчення.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Але перед цим було рішення про розгляд його саме у цей день.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: І є… але давайте зараз поговоримо не про це. Бо власне це зачіпки, які менше цікавлять людей. Я хочу звернути увагу на  одне: ось ця комедія у парламенті, як правило виходить до людей.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Я би назвав комедією роботу вищого представницького органу і…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Давайте назву так, як я вважаю, а не ви. Комедія у парламенті повертається трагедією для людей. Реально сьогодні люди, які голосували за… Дякую. Сьогодні люди, які голосували за президента із певними повноваженнями виявилися ошуканими. Я особисто, як і багато моїх співвітчизників, власне більшість їх голосували за президента Ющенка у якого було право керувати зовнішньою політикою. І тут такий раз, такий цирк  - і в нього цього права нема. І сьогодні прем’єр-міністр їде в Турцію без директив того, як себе вести від президента, як це було раніше. То навіщо ми ходимо на вибори? Якщо на основі зради коаліції певних специфічних підкилимних торгів виявляється можна забрати те, що ми делегували главі держави шляхом прямого народного волевиявлення.

ВЕДУЧА: Ось тут давайте поставимо знак питання. А про те власне чи є ми ошуканими і наскільки, Олександр Володимирович висловить свою думку одразу після реклами. Прошу. Нагадаємо, говоримо про «закон про Кабмін» і ситуація, яка на сьогодні ввечері склалася просто навколо нього. Олександре Володимировичу, остаточне реформування неокучмізму, узурпація влади, встановлення диктатури , стабілізація державного устрою, державний переворот, ошуканство в решті решт, ну, - це все насправді до такого закону автором якого ви є. Більш того, ні для кого не таємниці ви зізнавалися у своїх інтерв’ю, що як раз коли формується позиція прем’єра, Кабміну із юридичних питань – це залежить багато в чому від вас, оскільки ви їх формуєте, як експерт в цих питаннях. Безумовно, можливо найкомпитетніша людина із цих питань, яка працює в уряді. Будь ласка, що вид думаєте із приводу цих звинувачень? Ну, і очевидно ситуація яка існує об’єктивно зараз? Ваша «ні» категоричне означає, що прем’єр скаже «ні»? Ми не зважаємо на вето президента, як це розуміти?

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Ну, на сам перед я би хотів уточнити при всій вашій великій оцінці, безумовно, я можу давати свої поради, але рішення ухвалює прем’єр-міністр і уряд колективно. Друге те, що стосується мого авторства, я був дуже гордий, якщо можна сказати, що я автор.

ВЕДУЧА: Ну, ми розуміємо. Коли…

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Насправді авторів дуже багато. Навіть, присутні тут, котрі працювали над цим законом. Я навіть не говорю про ту групу, яка вже зробила в фіналі текст, тому ми можна стверджувати, що я один із тих хто працював над цим законом і вніс суттєвий внесок в те, щоби він з’явився.

ВЕДУЧА: Давайте по суті, це є узурпацією…

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Це буде тоді правдою.

ВЕДУЧА: Влади з вашої думки?

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Друге, що ви про узурпацію. Я думаю, що це взагалі то смішно навіть говорити, коли мова іде про узурпацію влади тими кого обрав український народ для здіснення цієї влади. І коли ті, хто склав парламентську більшість відповідно до української Конституції, до тих норм права які у всіх інших країнах формують. Колегіальний орган Кабінет міністрів і це називати узурпацією. Я думаю, що є багато прикладів країн, де не існує президентів, але там…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: У нас обрали президента із цілими повноваженнями…

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Секундочку.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: А ви у нього їх забрали.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Але парламент…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Сьогодні Ющенко не може підписувати указ…

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: Але парламент…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Ви ж у нього забрали це право. І ви ще кажете, що немає узурпації?

ВЕДУЧА: Юрій Віталійович, давайте по черзі.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: І тепер щодо обрання, Юрій Віталійович. Я  розумію, я не буде переходити на політичну демагогію, оскільки у мене є певні обмеження. Народ України обрав президента знаючи про те, що із першого січня 2005-го року в Україні буде нова редакція Конституції України і будуть нові повноваження у президента України, у Кабінету міністрів України і українського парламенту. Це відбулося 8-грудня 2004-го року. До обрання президента…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Але це не передбачало забрати в нього права призначати.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: І за участі…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Двох міністрів внесення кандидатури прем’єр-міністра і підписання указів.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: І за участі…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»:  Це вже доправили самі.

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, міністр юстиції України: І за участі і за підтримки майбутнього президента України. Тепер що стосується з обрання. Я вам нагадаю, якщо ви не читали стаття 83-ри частина 8-ма Конституції України говорить про те, що коаліція  парламентських фракцій пропонує всіх без винятку членів українського уряду. Далі іде механізм пропозиція що стосується міністра закордонних справ і оборони надається президенту щодо інших прем’єр-міністрів і вони роблять уже подання, вносять ці кандидатури для призначення Верховної ради України. Тому, коли мова іде про те, що зараз показували не відповідає Конституції, хочу нагадати, що іще в вересні місяці у зв’язку із тим, що немає прямого повтору в статті 115-й вже механізму призначення цих двох міністрів і немає відповіді на питання що робити через 15-ть днів після того, коли вноситься пропозиція щодо кандидатури прем’єр-міністра, уряд України  скерував подання до Конституційного суду з проханням розтлумачити ці позиції, визнаючи тим, що ця ситуація не є однозначною.

ВЕДУЧА: Тлумачення іще немає…

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2848
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду