ЄС виступив з Декларацією до Всесвітнього дня свободи преси

ЄС виступив з Декларацією до Всесвітнього дня свободи преси

3 Травня 2013
7918
3 Травня 2013
15:23

ЄС виступив з Декларацією до Всесвітнього дня свободи преси

7918
ЄС виступив з Декларацією до Всесвітнього дня свободи преси
ЄС виступив з Декларацією до Всесвітнього дня свободи преси

Високий представник Європейського Союзу Кетрін Ештон виступила з Декларацією з приводу Всесвітнього дня свободи преси, що відзначається сьогодні, 3 травня. Про це повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

 

У повідомленні зазначається, що Кетрін Ештон у своїй Декларації виступає від імені всього Європейського Союзу.

 

«У двадцяту річницю Всесвітнього дня свободи преси ЄС віддає шану журналістам по всьому світу, які присвячують своє життя - інколи із великим ризиком для себе - для інформування про події чи висловлення поглядів, які багато хто хотів би замовчати», - зазначила пані Ештон.

 

Далі Високий представник ЄС підкреслила, що Європейський Союз налаштований на боротьбу за свободу слова у всьому світі і закликає уряди всіх країн створити для журналістів безпечне середовище для виконання професійних обов'язків.

 

«Вільна, незалежна та енергійна преса є неодмінною складовою будь-якого демократичного суспільства. ЄС рішуче налаштований на боротьбу за свободу преси в усьому світі та засуджує поширення залякування, насильства та цензури, з якими журналістами стикаються у багатьох країнах. ЄС закликає уряди всіх країн дати журналістам можливість працювати в безпечному середовищі, не боячись цензури чи переслідувань», - йдеться у Декларації.

 

Пані Ештон приділила увагу і новим ЗМІ, на які, на її думку, також повинні розповсюджуватись стандарти свободи слова. У Декларації йдеться, що нові інформаційні технології можуть слугувати чинниками для утвердження демократії.

 

«Свободу вираження поглядів слід захищати як у традиційних ЗМІ, так і в інтернеті. ЄС продовжить підтримувати свободу вираження поглядів в онлайн- та оффлайн-просторі, зокрема тому, що нові інформаційні технології можуть бути ключовим чинником для підтримки прав людини та демократії. ЄС продовжить засуджувати порушення права на свободу вираження поглядів у всіх без винятку ЗМІ, аби створити гарантії для того, що журналісти по всьому світу можуть виконувати свій професійний обов'язок без перешкод», - зазначила Кетрін Ештон.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», до Всесвітнього дня свободи преси «Репортери без кордонів» визначили 39 «хижаків за свободою інформації», а Комітет із захисту журналістів представив свій щорічний рейтинг найбільш небезпечних для журналістів країн за 2012 рік.  

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду