detector.media
03.05.2013 15:23
ЄС виступив з Декларацією до Всесвітнього дня свободи преси
ЄС виступив з Декларацією до Всесвітнього дня свободи преси

Високий представник Європейського Союзу Кетрін Ештон виступила з Декларацією з приводу Всесвітнього дня свободи преси, що відзначається сьогодні, 3 травня. Про це повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

 

У повідомленні зазначається, що Кетрін Ештон у своїй Декларації виступає від імені всього Європейського Союзу.

 

«У двадцяту річницю Всесвітнього дня свободи преси ЄС віддає шану журналістам по всьому світу, які присвячують своє життя - інколи із великим ризиком для себе - для інформування про події чи висловлення поглядів, які багато хто хотів би замовчати», - зазначила пані Ештон.

 

Далі Високий представник ЄС підкреслила, що Європейський Союз налаштований на боротьбу за свободу слова у всьому світі і закликає уряди всіх країн створити для журналістів безпечне середовище для виконання професійних обов'язків.

 

«Вільна, незалежна та енергійна преса є неодмінною складовою будь-якого демократичного суспільства. ЄС рішуче налаштований на боротьбу за свободу преси в усьому світі та засуджує поширення залякування, насильства та цензури, з якими журналістами стикаються у багатьох країнах. ЄС закликає уряди всіх країн дати журналістам можливість працювати в безпечному середовищі, не боячись цензури чи переслідувань», - йдеться у Декларації.

 

Пані Ештон приділила увагу і новим ЗМІ, на які, на її думку, також повинні розповсюджуватись стандарти свободи слова. У Декларації йдеться, що нові інформаційні технології можуть слугувати чинниками для утвердження демократії.

 

«Свободу вираження поглядів слід захищати як у традиційних ЗМІ, так і в інтернеті. ЄС продовжить підтримувати свободу вираження поглядів в онлайн- та оффлайн-просторі, зокрема тому, що нові інформаційні технології можуть бути ключовим чинником для підтримки прав людини та демократії. ЄС продовжить засуджувати порушення права на свободу вираження поглядів у всіх без винятку ЗМІ, аби створити гарантії для того, що журналісти по всьому світу можуть виконувати свій професійний обов'язок без перешкод», - зазначила Кетрін Ештон.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», до Всесвітнього дня свободи преси «Репортери без кордонів» визначили 39 «хижаків за свободою інформації», а Комітет із захисту журналістів представив свій щорічний рейтинг найбільш небезпечних для журналістів країн за 2012 рік.  

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY