У Миколаєві оголосили переможців XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа

27 Квітня 2013
20929
27 Квітня 2013
17:03

У Миколаєві оголосили переможців XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа

20929
У переліку лауреатів найбільше українських юнкорів
У Миколаєві оголосили переможців XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа
Члени журі XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа визначилися з переможцями. Про це повідомляє прес-служба конкурсу. 
 
У переліку лауреатів найбільше українських юнкорів. Лаври у міжнародній номінації розділили учасники з Польщі, Болгарії, Греції та Грузії. З переліком переможців можна ознайомитися тут.
 
Загалом на конкурс було подано 3217 робіт з 820 навчальних закладів України, Росії, Болгарії, Греції, Польщі, Грузії, Болгарії, Білорусі, Молдови, Придністров'я.«Це показник рівня організації XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа, - відзначає голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко. - І якщо сьогодні наші дорослі медіа не завжди можуть бути прикладом розвитку для медіа світу, то приклад розвитку шкільних медіа ми можемо показати багатьом розвиненим демократичним країнам. Національна спілка журналістів України продовжуватиме приділяти увагу розвитку шкільних медіа, адже ми зацікавлені у вихованні майбутніх професійних журналістів, а також у вихованні майбутніх споживачів медіа-контенту».
 
Крім церемонії нагородження, юнкори також взяли участь у ряді семінарів, майстер-класів та зустрічей з такими відомими журналістами, як  голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий, перший Секретар НСЖУ Сергій Томіленко та представниками місцевої влади. 
 
Міжнародний конкурс шкільних медіа (в минулому - Національний конкурс шкільних газет) - найбільша подія шкільних медіа в Україні. Щорічно в ньому беруть участь газети, теле-, фото-, радіорепортажі шкіл, ліцеїв, гімназій, професійно-технічних навчальних закладів з усієї України та інших країн світу.
Перший конкурс шкільних газет відбувся в 1997 році. Участь у ньому взяли близько 50 газет зі шкіл Миколаєва.
 
Організаторами Міжнародного конкурсу шкільних медіа є Національна спілка журналістів України, Національна Академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України та Коледж преси та телебачення.
 
За 16 років проведення конкурсу в архівах зберігається 20748 робіт. Близько 60 тисяч учнів, які навчаються в школах і гімназіях, колегіумах і ліцеях, вечірніх школах і школах-інтернатах, у позашкільних та професійно-технічних навчальних закладах України та інших держав, стали членами редколегій власних видань, теле-, фото-та радіоматеріалів.
 
Щорічно, у підведенні підсумків беруть участь близько 600 журналістів, політиків, представників бізнесу, дипломатів і громадських діячів. У 2011 році вперше на церемонію нагородження відвідав голова Представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра.
 
У 2012 році свої привітання організаторам, переможцям та лауреатам ХV Національного конкурсу шкільних газет надіслав президент Віктор Янукович. ХVI Міжнародний конкурс шкільних медіа у 2013 році підтримали: президент України , Кабінет Міністрів України, Верховна Рада, міністерства та підприємства.
 
 
«Детектор медіа» 
Фото надане прес-службою XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20929
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду