Держкіно: Рішення зняти «Українських злих» з прокату прийняли продюсери

30 Березня 2013
17823
30 Березня 2013
09:11

Держкіно: Рішення зняти «Українських злих» з прокату прийняли продюсери

17823
Держкіно: Рішення зняти «Українських злих» з прокату прийняли продюсери

Державне агентство України з питань кіно повідомляє, що не має стосунку до ухвали продюсерами кіноальманаху «Українські злі» рішення про зняття збірки з прокату у кінотеатрі «Жовтень». Про це йдеться в заяві Держкіно. Також представники агентства повідомляють, що не володіють інформацією про причини ухвалення такого рішення продюсерською компанією ТОВ «Артхаус Трафік».

 

«Держкіно не забороняло і не цензурувало вихід кіноальманаху, як це дозволяють собі формулювати деякі ЗМІ. Найпростішим підтвердженням цьому є розміщений на офіційному сайті Держкіно та на сторінці агентства у Facebook анонс про вихід "Українських злих" у прокат», - зазначають автори заяви.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 29 березня стало відомо, що продюсери відмінили анонсовані сеанси  альманаху «Українські злі» у «Жовтні». Автор одного з короткометражних фільмів збірки Аксиня Куріна припускає, що таке рішення прийняли через цензуру. На її думку, паніку  викликала стрічка з альманаху «Красива жінка» Альони Алимової про те, як бібліотекарка закохується в портрет Віктора Януковича.

 

Один з продюсерів прокатної підбірки «Українські злі» і її дистрибутор Денис Іванов заявив, що це рішення прийняли не через цензуру. Натомість, каже пан Іванов, продюсери  «працюють над тим, аби фільми з "Українських злих" стали доступними для всіх в інтернеті». 

 

У коментарі «Українській правді. Життя»  Денис Іванов нагадав: «...Попередній проект («Україно, гудбай!» - ред.) показав, що глядачі не ломляться дивитись фільми у кінотеатрі, всі чекають появи їх у мережі». Він також заявив, що у ситуації зі зняттям з прокату немає факту цензури. «У нас немає ніякого конфлікту з "Держкіно", нам видано всі прокатні посвідчення і є всі договори», - додав Денис Іванов.

 

Нагадаємо, прокат «Українських злих» планувався з 28 березня в Києві (кінотеатр «Жовтень»), а також в Одесі, Львові, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та інших містах.

 

Програма альманаху складається з 8 стрічок, створених однойменною кіноформацією: дипломний фільм «Очерет» Руслана Батицького, що отримав премію ім. Тарковського; «Гауді» Аксині Куріної; «Та поїду!» Валерія Шалиги, заявлений у конкурсній програмі River Film Festival (Італія); режисерські дебюти: фільм «Красива жінка» Альони Алімової, удостоєний диплому ОМКФ, «Ксенофілія» Іллі Калюкіна й «Останній день» Анастасії Касілової; а також короткометражні драми, які брали участь у програмі Short film corner Каннського кінофестивалю, представлені на кінофестивалі в Одесі і на міжнародному фестивалі незалежного кіно «Кінолев»: «Без ГМО» Лариси Артюгіної і «Гамбург» (диплом кінофестивалю «Молодість») співпродюсера проекту Володимира Тихого.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17823
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду