Продюсери зняли альманах «Українські злі» з показу у кінотеатрі – обіцяють альтернативу в інтернеті

29 Березня 2013
18442
29 Березня 2013
15:54

Продюсери зняли альманах «Українські злі» з показу у кінотеатрі – обіцяють альтернативу в інтернеті

18442
Продюсери зняли альманах «Українські злі» з показу у кінотеатрі – обіцяють альтернативу в інтернеті

Продюсери альманаху короткометражок «Українські злі» заборонили показ альманаху в кінотеатрі «Жовтень» у Києві. Про це у своєму блозі на УП написала Аксінья Куріна, автор однієї з короткометражок, що увійшла в альманах, повідомляє «Українська правда».

«Вчора був заявлений вихід у прокат нового альманаху короткометражних ігрових фільмів "Українські злі" (це друга збірка проекту "Україна, гудбай"). Під час прем'єрного показу в кінотеатрі "Жовтень" продюсери повідомили авторам, що цей сеанс перший і останній, хоча на сайті кінотеатри було заявлено по два сеанси на день. Домогтися виразної відповіді на питання "чому" в таких ситуаціях немає жодної можливості», - зазначила вона.

 

Аксінья Куріна припускає, що паніку у влади викликала короткометражка «Красива жінка» Альони Алимової про те, як бібліотекарка закохується в портрет Віктора Януковича.

 

«Альона - найаполітичніша людина з моїх знайомих, і історія, розказана у фільмі, вийшла по-дівочому ніжною - це не який-небудь "95 квартал"», - впевнена Аксінья Куріна.

 

Вона зазначила, що «Українські злі» - кіно з соціальною проблематикою.

 

«Здавалося б, минулорічний скандал із фільмом "Шахта N8" мав би чогось навчити Держкіно, полохливих продюсерів і "смотрящих за кіно "з боку "Сім'ї". Спроба заборонити показ фільму на кінофестивалі Docudays призвела до того, що "Шахту" побачила вся країна, а люди, які вимагали цензури, зіпсували собі репутацію», - написала вона.

 

Водночас один з продюсерів прокатної підбірки «Українські злі» і її дистриб'ютор Денис Іванов у коментарі «Українській правді» заявив, що зняті з прокату у кінотеатрі «Жовтень» не через цензуру.

 

«Ми зараз працюємо над тим, аби фільми з "Українських злих" стали доступними для всіх в інтернеті. Ми хочемо це зробити з понеділка і якраз над цим працюємо», - сказав Денис Іванов.

 

«Ми не хотіли б робити з цього скандал, а хотіли б, аби ці фільми подивились якомога більше людей. Пройшла прем'єра у кінотеатрі "Жовтень", а потім фільми будуть напряму в інтернеті, де їх побачить значно більше людей, ніж у залі на 25 місць», - пояснив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18442
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду