Чим Семирядченко відрізнятиметься від Петріва?(ОНОВЛЕНО)

13 Жовтня 2006
4168
13 Жовтня 2006
20:19

Чим Семирядченко відрізнятиметься від Петріва?(ОНОВЛЕНО)

4168
Олександр Семирядченко та Ірина Ванникова розповіли про нову структуру та напрямки роботи Головної інформаційної служби Секретаріату.
Чим Семирядченко відрізнятиметься від Петріва?(ОНОВЛЕНО)

Формування  Секретаріату Президента завершено, кадрових ротацій  та нових людей більше не буде. Про це, як вже повідомляла «ТК», заявили сьогодні на брифінгу  прес-секретар Президента  Ірина  Ванникова та керівник Головної  служби інформаційної політики   Секретаріату Президента Олександр  Семирядченко. (Нагадаємо, що до цього Тарас Петрів, який звільнив місце для Семирядченка – до речі, свого однокурсника,  - очолював Інформаційну службу Секретаріату Президента.) Нова структура СП зафіксована в Указі Президента від 2 жовтня. Частина служб, що існували раніше, зокрема комунікаційна служба, скасовані.  Відповідно до нової структури затверджено нову схему розподілу повноважень.  Таким чином, відбулася  не лише зміна назви Служби інформаційної політики на Головну служби інформаційної політики -  зазнали  суттєвих змін і  функції цього підрозділу.

 

Отже, за новою структурою, як і передбачалося,  посади прес-секретаря Президента та керівника прес-служби Президента розведені, і прес-служба Президента стане одним з підрозділів Головної служби інформаційної політики.  За прес-секретарем  залишається оперативне «контактування» з прес-службою в питанні забезпечення присутності Президента в медіа. А саме - «одним із  нововведень  буде моє  щоденне спілкування   з пресою. Це буде на зразок міні-брифінгів, які відбуваються в Білому Домі.  Речник Білого Дому щодня виходить до преси – і повідомляє про окремі позиції Президента. Думаю, що найближчим часом ми з вами будемо зустрічатись ще й у такому форматі», - пообіцяла журналістам під час брифінгу Ірина Ванникова і подарувала присутнім візитні картки зі своєю електронною адресою і службовими телефонами. На прохання «Детектор медіа» Ірина і Олександр оголосили також  номери службових  мобільних телефонів, які отримали саме вчора (номери є в редакції ).

 

За словами  Семирядченка,  Головна  служба  інформаційної політики  буде підпорядкована  першому заступникові керівника Секретаріату, представнику Президента  в КМУ  Арсенію Яценюку. Олександр Семирядченко спробував окреслити завдання, покладені на ГСІП. Отже, Головна служба інформаційної політики буде працювати у чотирьох напрямках.  

 

«Перший – це те, що називається комунікації. Бо Президент повинен бути зрозумілим суспільству. Президент має свої повноваження і  в рамках цих повноважень проводить свою політику. Лінії цієї політики повинні бути звернені адресно до суспільства (окремі випадки – малий або середній бізнес, в іншому випадку  - це пенсіонери, в іншому - молодь)… Другий напрямок – це експрес-аналіз. Щодня життя надає якісь інформаційні виклики, на які Президент або Секретаріат Президента повинні реагувати. В цьому блоці ми будемо ці виклики оцінювати і розуміти,  яким чином ми можемо запропонувати швидку реакцію Секретаріату... Третя лінія – моніторинг і аналіз. Моніторинг ЗМІ і моніторинг реакції суспільства на ініціативи і дії Президента. А також зведення тих інформаційних ліній, які відбуваються в першому і другому напрямках. Четверта лінія – власне прес-служба, яка розглядається як «транспорт», як спосіб доведення позицій Президента до засобів масової інформації. Прес-служба працює зі ЗМІ  і популярно розказує їм  про різні дії Президента і так само відповідає на запитання

 

Ця схема (система), за словами Семирядченка,  буде затверджена у вигляді штатної структури, яка зараз розробляється. У штаті ГСІП працюватиме 35 чоловік.

 

Олександр Семирядченко наголосив на тому, що комунікації ЗМІ з Президентом повинні стати чіткішими і доступнішими. Він вважає, що це дуже важливо, бо політика і державна політика  - за його словами, річ в багатьох випадках малозрозуміла для  споживача інформації, тобто,  для того, на кого вона спрямована. На його думку,  донести, наприклад, сутність бюджетного  процесу, або  теми, повязані із соціальними благами, до цільової аудиторії  – дуже важливо.

 

 «Я спробую, - сказав  Олександр Семирядченко, - спираючись на той досвід, який є в Секретаріаті, спираючись на можливості, які надає мені ця посада, з налагоджування комунікацій з експертними групами, соціологічними службами, дослідницькими установами, медійним середовищем, спираючись на їх розуміння, їх підтримку і на їх пропозиції –  зробити таким чином, щоб і сам Президент, і робота Президента були зрозумілі суспільству».

 

Ірина Ванникова додала: «Ми плануємо включити в нашу роботу знайомство з провідними менеджерами телеканалів, друкованих засобів масової інформації  та інформаційних каналів».

 

Далі Олександр Семирядченко розповів про себе. Він підкреслив, що вперше в житті опинився в  ролі чиновника, і тому хоче,  щоб відомості про нього журналісти почули саме від нього, а не користувались даними з Інтернету, в яких багато похибок. «Можливо,  в своїй новій якості я не буду для неї достатньо бездоганним, щоб задовольнити всі ваші інформаційні потреби, - сказав він. – Мені 36 років. Я народився на Сумщині. Вчився на факультеті журналістики. Певний час працював на телебаченні, починав ще на Хрещатику, 26. Працював на  російському телебаченні – програма «Вести», був кореспондентом по Україні. З 1992 року по 2000 працював в Службі безпеки України, в аналітичному підрозділі, готував матеріали під серйозними грифами для керівництва  держави... У 2000 році я перейшов на  ICTV... Працював там шеф-редактором, заступником головного редактора інформаційної служби... Мої професійні амбіції і особистісні характеристики були достатні для того, щоб запросити мене на роботу в Секретаріат. Щодо  тих завдань, які були поставлені (і ми хочемо їх втілити),  з формуванням комунікацій Президента і Секретаріату Президента -  я прийшов зі своїми баченнями. Я їх формалізував – показав, розказав. І ці мої бачення були сприйняті. І власне, все – відбулося моє призначення».

 

На запитання про те, як секретаріат буде реагувати на інтерв‘ю Базіва, надане у четвер агентству УНІАН, Ірина Ванникова: відповіла коротко: «Реагуємо». Олександр Семирядченко прокоментував цю скандальну публыкацію:

 

«Звичайно, у пана Базіва була одна ціль – оприлюднити свою версію того, що відбувалося. Деякі сказані ним речі були надто інтимні  для того, щоб їх там оприлюднювати, зокрема те, що пан Балога дійсно має не зовсім чітку артикуляцію. Можливо, це інтерв‘ю і свідчить на користь правильності рішення про те, що за нинішніх умов Секретаріат Президента призупинив призначення Базіва. Відчуваючи, що буде саме таке запитання, я уточнив у відповідних службах секретаріату, як усе було насправді. Насправді пан Базів не приніс сюди трудову книжку, не приступив до виконання своїх службових обов‘язків. Відповідно, юридично глава Секретаріату скасував розпорядження, яке формально не вступило в силу. От і все».

 

Ірина Ванникова запропонувала дочекатись висновків суду, якщо Василь Базів таки позиватиметься до Секретаріату Президента за незаконне звільнення.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду