Частка телебачення у доході від реклами вирівнюється

16 Лютого 2006
8565
16 Лютого 2006
12:32

Частка телебачення у доході від реклами вирівнюється

8565
Про це говориться у звіті “Телебачення у Західній Європі до 2014 року”.
Частка  телебачення у доході від реклами вирівнюється

Здатність телебачення збільшувати свій дохід  від реклами у більшому обсязі порівняно з конкуруючими медіа "закінчилася навіки", говориться у новому звіті, присвяченому західно - європейському телебаченню.

Агентство з питань купівлі та планування реклами  ZenithOptimedia  вважає, що телебачення за передплатою та Інтернет  були двома головними причинами того, що традиційне телебачення вже більше не  лідирує на  ринку в отриманні доходів від реклами.

“Впродовж багатьох років  телебачення постійно збільшувало свою  частку  доходу у витратах на рекламу у Західній Європі, оскільки громадські  мовники  та комерційні монополії зробили конкуренцію  серед комерційних каналів просто шаленою, віддаючи їм значну частку доданої вартості" -  говориться у звіті  “Телебачення у Західній Європі до 2014 року”.
Наразі, однак,  частка телебачення у доходах медіа від реклами вирівнюється, тому що  Інтернет, будучи напористим засобом реклами, перебирає  її на себе.

Звіт показує, що витрати на рекламу на телебаченні у Західній Європі різко знизилися (на 10.3%  між  2000 і 2003), а  минулорічний дохід від передплачених послуг наздогнав надходження від реклами, як головного джерела комерційного прибутку.

Чемпіонат світу [з футболу] повинен дати у цьому року значне (2.2%) збільшення  витрат на рекламу, але рекламний ринок  не повернеться до рівня  буму  2000-го року аж до 2008 року, йдеться у звіті.

У майбутньому передбачається зростання реклами на телебаченні  на 3%  щорічно,  як і у решти  ринку.

Частка телебачення у всіх витратах на рекламу залишиться на рівні 2004 року  (32%)  аж до  2014 року.

Доходи телебачення за передплатою продовжували сильно зростати, говориться у звіті, тому що його проникнення наростало  і  передплатники платили більше за кращі послуги.

http://media.guardian.co.uk/advertising/story/0,,1709628,00.html

Стефен Брук, The Guardian;
Переклад: В.Степаненко, спеціально для “Детектор медіа”

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
The Guardian; Переклад: В,Степаненко, спеціально для “Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8565
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду